Manolo Blahnik‘ X Birkenstock

Najpoželjnije natikače sezone: Prva kolekcija odmah se rasprodala, a i druga je pri kraju zaliha

Španjolski dizajner u suradnji s njemačkom obućarskom tvrtkom osnovanom davne 1774., osmislio je limitranu kolekciju njihove anatomske ljetne obuće kojoj je udahnuo dašak bezvremenske elegancije i glamura.

Postoji sljedba koja obožava ženstvene štikle Manola Blahnika koje je u serijalu ''Seks i grad'' obožavala Carrie Bradshow, ali postoji i velika sljedba žena koje uživaju u udobnim anatomskim natikačama Birkenstock. A sada su ova dva dijametralno suprotna proizvođača obuće udružili snage i ponudili ljetnu kolekciju u kojoj su natikače Birkenstock dobile s elegantniji i profinjeniji izgled.

''Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Manolu Blahniku i najaviti našu najblistaviju kolekciju do sada. Maestro cipela s potpeticom i doajen dekoracije, Manolo Blahnik uronio je Birkenstock u svoj stil s prepoznatljivim ukrasima i učinio ih potpuno osobnim, dodajući im dašak glamura'', kazali su iz njemačkog obućarskog diva najavivši novu kolekciju.

A u suradnji je uživao i Manolo Blahnik koji je priznao kako je svoje prve Birkenstockice kupio davne 1973., još kao student i od tada mu je to omiljena ljetna obuća.

''Oduvijek sam bio opsjednut lakoćom i strukturom kako u taktilnom tako i u estetskom smislu. To je bila osnova kojom sam pokušavao oblikovati cipele još od mojih početaka sedamdesetih godina prošlog stoljeća i oduševljen sam što svoje stečeno znanje i zanat sada primjenjujem na Birkenstocku'', kazao je španjolski dizajner te dodao:

''Naši brendovi estetski možda djeluju drugačije, ali u osnovi dijelimo iste vrijednosti. Njegujemo bezvremenski stil, udobnost, kvalitetu i težimo ostati prepoznatljivi. Ne vjerujem u trendove i nikada ih nisam pratio. Birkenstock je isti desetljećima i to jako cijenim."

Natikače Birkenstock ljeti su omiljena obuća mnogih slavnih osoba, jer im je kao i svima, na prvom mjestu udobnost pa nema sumnje da će ovo ljeto gradske ulice i plaže biti preplavljene njihovim novim modelima.

No imat će ih samo sretnici jer se radi o limitiranoj seriji. Naime, prva kolekcija od plavog i crvenog baršuna s kristalnim kopčama lansirana 23. lipnja je rasprodana, a i druga kolekcija koja je izašla ovih dana je navodno pri kraju zaliha. Još samo najbrži stignu kupiti modele s prozirnim remenima ili od teleće kože sa sveprisutnim točkicama. Cijena im je oko 330 eura i svakako treba požuriti ako si želite priuštiti ove udobne ljetne natikače s potpisom.

Linker
19. travanj 2024 17:52