Instagram/@martyna_jagielska/@paulaarguellesg
ljetni trend

Nakit, torbice ili sandale: Obožavamo modne dodatke ukrašene školjkama, nosite ih baš ovako

Ukras ljetnim modnim dodacima ove godine su neočekivano postali morski motivi koje smo zaboravili, ponajviše školjke koje su postale dio nakita, torbica i cipela, pa čak i odjevnih premeta, dajući mu tako poseban štih ljetne atmosfere prigodan i za gradske modne kombinacije.

Ako ste u gradu, a žudite za plažom, svojim outfitom lako možete stvoriti ljetnu atmosferu i dašak godišnjeg odmora donijeti na uzavreli gradski beton. Ove sezone je to lakše no ikad uz modne dodatke ukrašene školjkama.

Ovaj nostalgični trend najavila je Prada na modnoj pisti još 2018. godine, a polako se uvukao i u ponudu high street brendova. Kao dio minimalističkog nakita poput tankih ogrlica zlatne boje, pa zatim i u nešto upečatljivijim izdanjima kao što su okrugle ili viseće naušnice, školjke su sada postale glavni ljetni trend idealan za dnevne stajlinge, a još se bolje uklapa u večernjim izdanjima. U kombinaciji s mliječno bijelim biserima za elegantni šik ili pak razigrani look uz šarene perlice, nose se na sve načine. Za večernji izlazak upotpunit će slip haljinu, a za svakodnevni look nose se uz traper, lan, neutralne khaki boje ili lepršave haljine.

Ne nalazimo ih samo na nakitu već i na dodacima poput torbica. Dozu ljetne bezbrižnosti najbolje daju u spoju s prirodnim materijalima poput jute pa su pletene torbice ukrašene školjkama dodatak s kojim ne možete pogriješiti. Uskladiti se mogu sa sandalama, onima na petu ili s ravnim potplatom jednostavnog dizajna koji je upotpunjen ovim ukrasima. Da su postale ovosezonski hit, pokazuju i fashion blogerice koje ih spretno kombiniraju u svojim ljetnim modnim pričama, poigravajući se s bojama i materijalima.

Nekada popularni nakit koji se nosio oko gležnja noge nekoliko je godina bio zaboravljeni trend, a ove sezone ponovno je postao poželjni ukras, osobito ako je riječ o nakitu rađenom od školjki. Neodoljive modne dodatke pronašli smo u aktualnoj ponudi high street brendova, a ovi su nam najviše zapeli za oko.

Linker
24. travanj 2024 22:59