Omiljeni traper

Ne skidaju se s trona! Ludo je porasla potražnja za ovim komadom garderobe

Broj pretraživanja traperica porastao je za 23% od siječnja, što ukazuje da se naša ljubav prema ovom skromnom tkanju, unatoč radu u trenirci od kuće - samo povećala.

Postoji li neki odjevni predmet koji je mitologiziran poput savršenih traperica? Teško. Jer, one mogu učiniti da se osjećamo sjajno i to se ne može podcijeniti. Međutim, zahvaljujući našoj sklonosti nošenju udobnih trenirki tijekom 2020. godine, moglo bi se zaključiti kako su u protekloj godini traperice podbacile. Naime, rad od kuće presložio je modne prioritete pa su nam udobne tkanine na prvom mjestu u svakodnevnom odijevanju.

Ono što je ipak zanimljiva činjenica jest da je prema globalnoj platformi za modno pretraživanje Lyst, broj pretraživanja traperica porastao za 23% od siječnja, što ukazuje da se naša ljubav prema ovom skromnom tkanju samo povećala.

Ljepota trapera je u tome što možete biti što god želite, što odgovara vašem osobnom stilu. Nose ga doslovno svi na svijetu. U akademskoj studiji Daniela Millera i Sophie Woodward otkriveno je da će "u bilo kojem trenutku više od pola svijeta nositi traper komad". Traper je posvuda.

image
Zara 149,90 kn
FOTOGRAFIJE: ZARA ZARA
image
Massimo Dutti 449 kn
FOTOGRAFIJE: MASSIMO DUTTI MASSIMO DUTTI
image
hm 29,90 eura
FOTOGRAFIJE: HM

Jill Guenza iz brenda Levi's čiji je zaštitni znak upravo traper, otkriva da je najveći trend ove godine 'nostalgija devedesetih'.

image
Levi's traperice 629,00 kn
FOTOGRAFIJE: EUROPA 92 EUROPA 92
image
Bershka traperice 199,90 kn
FOTOGRAFIJE: BERSHKA BERSHKA

No, niti jedan trend zapravo nikada ne umire već samo čeka da sljedeći put postane popularan. Primjera radi, uske traperice ponovno smo stavili u stražnji dio ormara, a prednost dali širokim i rastezljivim modelima kakvi su se nekad nosili. No traper trendovi ne znače samo traperice. ASOS je također otkrio da su traper kratke hlače i kombinezoni rastući trend među njihovim kupcima, a traper jakne Isabel Marant i Stelle McCartney zaokupile su trendseterice.

Što se tiče pista, čini se da je svaka kolekcija dizajnera proljeće / ljeto 2021. bila infiltrirana u traper. Jedan od primjera je i Victoria Beckham koja je lansirala traperice u svojoj glavnoj kolekciji.

image
Victoria Beckham u trapericama koje je dizajnirala
FOTOGRAFIJE: BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Linker
24. travanj 2024 06:56