Stilske ideje

Nekoć kontroverzan, danas apsolutni hit! Trend nošenja grudnjaka kao topa vraća se na ulice, evo kako ga nositi

Popularizirala ga je još prošle godine glumica Katie Holmes, ali čini se da je ove godine, u skladu s povoljnijom epidemiološkom situacijom i izlascima iz domova, postao puno češći na ulicama, ali i modnim pistama. Saznajte kako "isfurati" grudnjak - top.

Iako bi se nekoć smatrao kontroverznim, trend nošenja grudnjaka u ulozi topa, takozvani "bra top" ovoga je proljeća apsolutni hit!

Holivudska glumica Katie Holmes (42) prošle ga je godine vratila na velika vrata, kada je ulicama New Yorka prošetala u danas kultnom Khaite kašmir grudnjaku u kompletu s kardiganom.

image
Hrabar look Katie Holmes bio je osvježavajuć na njujorškim ulicama.
BROSNYC/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Fotografija na kojoj je glumica pozvala taksi dok joj kardigan pada s ramena postala je viralna, a vrlo su je brzo ljubiteljice mode i trendsetterice prepoznale kao novi trend nošenja grudnjaka kao topa.

Čitajte i: Odijela žarkih boja novi su simbol elegancije: Donosimo najbolje komade za moderne poslovne žene

I u 2021. godini upravo je taj trend zapeo za oko ne samo trendsettericama već i poznatim dizajnerima.

Moda Operandi izvijestila je o 30-postotnom povećanju popularnosti grudnjaka za proljetnu i ljetnu sezonu 2021. i otkrila da su oni predstavljeni u 10 posto svih Trunkshowa (pregledima nove kolekcije i pretprodaje), u usporedbi s tri posto u prethodnoj sezoni.

Nošenje grudnjaka u funkciji majice ili topa trend je koji tek uzima maha i premda ga se možda ne može smatrati "mainstreamom", zasigurno ga je teško zanemariti, kako u high-end tako i u high-street krugovima.

image
Victoria Beckham grudnjak nosi ispod prozirne bluze.
CRHA, AAWE/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Trend je najlakše nositi s naramenicama i gornjim dijelom grudnjaka koji se vide ispod haljine, baš onako kako "fura" Victoria Beckham.

Čitajte i: Povratnički trend! Prije dvadeset godina nosila ga je J.LO, a ovo je ljeto opet u trendu

One koje malo više vole eksperimentirati mogu složiti statement grudnjak preko košulje ili haljine košulje baš kako ga predlaže nositi dizajnerica Simone Rocha.

image
Simone Rocha za ovu sezonu predlaže nošenje grudnjaka preko haljine ili bluze.
SIMONE ROCHA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Dakle, iako pruža priliku da pokaže malo kože, osvježavajuće je čuti da ovo nije jedini način za usmjeravanje izgleda - pogotovo nakon što je 2020. bio u velikoj mjeri ograničen na naše domove, tijekom kojih su mnogi "igrali na sigurno", a većina outfita bili su širi i vrećasti.

Linker
17. travanj 2024 14:52