Street style
 Getty Images
granny style

Nosi se vintage: 6 trendova za ljeto koje ćete pronaći u bakinom ormaru

Vintage je bila ključna riječ u brojnim kolekcijama za jesen/zimu 2018. godine, počevši od svilenih šalova pa sve do tvida. Popularnost ovakve estetike nastavila se i u ljetnoj sezoni pa su modni dizajneri komadima koje inače nose naše bake dodali suvremeni izgled i pretvorili ih u vrući modni trend.

Ljeto će tako biti obilježeno s nekoliko modnih trendova, od kojih neki mogu nositi naziv "granny style", odnosno bakin šik koji izgleda iznenađujuće dobro. Utjecaj modnih kuća poput talijanskog Guccija prešao je i na ostala dizajnerska imena koja su ovakav look predstavili u svojim novim kolekcijama.

Svjedočimo povratku retro mode i stila 1980-ih godina, a komadi od tvida, modni dodaci poput bisera ili klasične torbice pravokutnog oblika ponovno su 'in'. Ovih šest trendova bit će nezaobilazni ovoga ljeta, no i jeseni i zime pa ih slobodno posudite iz bakinog ormara!

1. Biseri

Kada su modni dodaci u pitanju, ova sezona svakako prolazi u znaku bisera. Osim što su se pojavili kao ukras na ukosnicama za kosu, popularni su i kao ogrlice i naušnice. Elegantni i ženstveni, biseri su klasik koji će se osobito dobro slagati s kompletima od tvida.

2. Tvid u svim oblicima

Iako je tvid materijal koji više volimo nositi zimi, modne kuće imaju prijedloge kako ga nositi i tijekom ljetne sezone. Kratki sakoi, mini suknje ili haljine bez rukava od ovog vječnog materijala izbor su za novu sezonu, a u komadima od tvida zagarantirana je profinjenost koju pruža ovaj bezvremenski materijal.

3. Cipele s kvadratnim vrhovima

Mules sandale, mokasine ili cipele na nisku block petu s kvadratnim vrhovima preplavili su ponudu trgovina i nameću se kao trend koji će dominirati ovoga ljeta. Svakako nosi vintage prizvuk prošlih vremena i zanimljivo se uklapa u suvremeni stil.

4. Svilene marame

Svilena marama zavezana oko glave i sunčane naočale mačkastih okvira - tko se ne bi osjećao poput dive uz ovu kombinaciju modnih dodataka. Ženstvene marame nose se na razne načine, a preko ljeta ona zavezana poput rupca ujedno će štititi kosu od jakih sunčevih zraka.

5. Pletene veste kratkih rukava

Modni komad koji je svojim povratkom na scenu iznenadio, no čini se da će se zadržati još neko vrijeme. U toplim danima nosite ih samostalno, a u jesenskim i zimskim danima prebacite ih preko košulje ili majice.

6. Čvrste torbice

Malene torbice čvrstog materijala i najčešće kvadratnog oblika ponovno su postale stalna postava ponude modnih brendova. Dolaze u zagasitim i tamnijim bojama, rađene od glatke kože ili pak s trendi uzrokom aligatorske kože.

Linker
25. travanj 2024 03:06