Profimedia, SGP
Bijele, crvene, srebrne...

Ovo su najpopularniji modeli cipela u 2017. godini!

Kad su modni dodaci u pitanju, ove se godine najviše polemike vodilo o cipelama! U modu su se vratile špic štikle s niskom petom, nosile su se nepraktične bijele cipele, a s prvim jesenskim danima na policama dućana pojavile su se crvene gležnjače nalik čarapama - sock boot. Neki su ih mrzili, a neki nosili od 0 do 24 - pogledajte koji su to modeli cipela bili najpopularniji ove godine.

Srebrne čizme

Otkako su se pojavile na reviji modne kuće Balenciaga, trendseterice su poludjele za čizmama preko koljena, ali i gležnjačama koje slobodno mogu poslužiti i kao ogledalo. Na pisti Saint Laurent prošetale su se i jedne šljokičaste, pa su se u ponudi high street dućana pojavile i takve inačice srebrnih čizama.

H&M
H&M (39,99 eur)

Kitten heel cipele

Zahvaljujući dizajnerici Mariji Graziji Chiuri, koja je manekenke na reviji Dior poslala u špic cipelama s niskom potpeticom, ovaj je model ponovno postao in. Model koji je bio hit na početku milenija, do ove godine bio je duboko skriven u ormarima trendseterica, kojima se na samo spominjanje takvih cipelica dizala kosa na glavi, a sada kitten heel nose svuda i stalno!

Zara
Zara (299,90 kn)

Crvene cipele

Ova je jesen zaista obojena crvenom! Jarku boju prigrlile su brojne poznate dame, a nose ju od glave do pete. Na hashtagu #redboots (na engleskom: crvene čizme) društvene mreže Instagram može se pronaći preko 65.000 fotografija, a na njima dominiraju sock boot gležnjače i čizme preko koljena. U dućanima se mogu pronaći štikle i sandale u boji ljubavi, a modni znalci predviđaju kako će ovaj trend vladati i u proljeće.

Uterque
Uterque (1690 kn)

Kaubojske čizme

Jedan od najprodavanijih modela čizama u posljednjih 10 godina je onaj inspiriran kaubojima - Chloé Susanna. A s brojnim ljubiteljicama tog modela i vestern estetike slaže se i kreativni direktor brenda Calvin Klein. Naime, za kolekciju jesen/zima 2017/2018 Rafa Simonsa inspirirala je odjeća i obuća američkih kauboja.

Mango
Mango (699,90 kn)

Bijele cipele

Pomalo nepraktična obuća popularna 80-ih godina prošlog stoljeće ove je jeseni bila pravi hit među it djevojkama. Nema tko ih nije nosio, bilo da se radilo o špic gležnjačama, čizmama preko koljena ili, pak, štiklama, a bijele su tenisice zamijenile - balerinke.

Bershka
Bershka (299,90 kn)

S mašnom

Mašne od satena, baršuna ili pamuka vezale su se ove godine na suknjama, haljinama, puloverima, ali i cipelama. Sandale s vrpcama oko gležnja za hladnijih dana su dana zamijenile gležnjače s tkaninom umjesto vezica.

Stradivarius
Stradivarius (249,90 kn)

Linker
24. travanj 2024 01:18