Profimedia, Alamy
SVI GA ŽELE

Potražnja za modnim dodatkom koji sigurno imate u ormaru porasla za 150 posto, a ove sezone se nosi u kosi

Kao jedan od najboljih nagovjestitelja trendova, Pinterest je postao mjesto na kojem se lako mogu otkriti komadi koji će trendsetericama biti na must have popisu. Ovo puta naglo je poraslo zanimanje za modni dodatak čiji povratak nismo očekivali, ali se vratio elegantniji nego ikad.

U posljednjih nekoliko tjedana, osobito na Tjednima mode u Parizu, Milanu, New Yorku i Londonu, uočena je jedna zajednička karakteristika modnim blogericama i urednicama: sve su našle jednostavan način da svoje stajlinge uljepšaju dodatkom koji vjerojatno već imate u ormaru. Radi se o maramama za kosu koje brzinski postaju must have dodatak za tmurne jesenske dane. Na Pinterestu je potražnja za njima i idejama kako ih nositi poraslaza 157 posto pa je pravo vrijeme da provjerite imate li koju u ormaru ili je vrijeme za shopping.

Marame za kosu vraćaju se u svojoj elegantnoj verziji: biraju se svileni materijali ili modeli koji su "vezani" uz gumicu za kosu, a vežu se oko visokog repa ili punđe uz pravilo čim duže, tim bolje. Osim toga, kada više ne budu "u modi", možete ih nositi kao nakit – zavezane oko zgloba ili, pak, s njima ukrasiti torbu.

Ponuda marama na policama high street brendova stvarno je raznolika, a mi smo izdvojili pet s kojima će jesen postati zabavnija.

Zara, 69,90 kn

Mango, 169,90 kn

Bershka, 49,90 kn

H&M, 7,99 eura

Pull&Bear, 69,90 kn

Linker
16. travanj 2024 15:18