Tropski modni raj

Rasprodani uzorak: Najveći je sezonski kliše, no zaljubljenici u modu ga obožavaju

Odjeća i dodaci s egzotičnim floralnim uzorkom preplave tržište svake ljetne sezone i unatoč tome se brzo rasprodaju - kupci jednostavno obožavaju taj živopisni motiv.

Ono što je Miranda Priestly, najpoznatija fiktivna modna urednica (lik iz filmskog hita "Vrag nosi Pradu") rekla o proljeću i cvjetnom uzorku, može se primijeniti i na ljeto i tropske motive. To je sezonski kliše. No sudeći prema internetskim trgovinama u kojima su kreacije s uzorkom palminog lišća i hibiskusova cvijeta već rasprodane, kupci ga vole - jednako kao što vole latino glazbu, karneval u Riju i karipske plaže s bijelim pijeskom te kristalno plavim morem.

image

Košulja Bershka, 179,90 kn.

PROMO
image

Haljina Liu Jo, 1022 kn.

PROMO
image

Torba Guess, 524 kn.

PROMO

"Tropski uzorak asocira na avanturu, egzotiku i lakoću življenja", rekao je Geoffroy Lefebvre, izvršni direktor internetske multibrend trgovine Net-A-Porter, u kojoj se mogu kupiti modeli s tropskim printom brendova Dolce&Gabbana, Temperley London, Loewe, Gucci, Christopher Kane... Zasigurno nema modne kuće koja u ljetnim kolekcijama nema taj motiv.

image

Tropski uzorak u izvedbi brenda Staud.

AVALON/AVALON/PROFIMEDIA AVALON/AVALON/PROFIMEDIA
image

Kreacija brenda Temperley London.

TEMPERLEY LONDON/PIXELFORMULA/TEMPERLEY LONDON/PIXELFORMULA/
image

Dizajner Philipp Plein predlaže da se tropski uzorak nosi uz traperice.

ANTHEA SIMMS/CAMERAPRESS/PRO ANTHEA SIMMS/CAMERAPRESS/PRO

Modificiran, naravno, kako bi se barem malo razlikovao od onoga iz prethodnih sezona, i to s paletom neonskih nijansi žute, zelene, narančaste i ružičaste na tamnoj podlozi. Prikaz lišća i cvijeća je pak pojednostavljen i stiliziran, što u kombinaciji s fluorescentnim bojama stvara naglašeno futuristički dojam - posebice uz minimalističke krojeve.

image

Natikače Ipanema Rodea, 191,20 kn.

PROMO
image

Top Pull&Bear, 139,90 km.

PROMO
image

Suknja Zara, 199,90 kn.

PROMO

No i dizajneri kao Anna Sui, koji njeguju retro stil, osuvremenili su tropsku priču intenzivnim bojama, što je dalo specifičan čar njihovim romantičnim i ženstvenim kreacijama.

image

Kreacija dizajnerice Anne Sui.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIM

I premda popularan i atraktivan, tropski dezen zahtjevniji je u slaganju odjevne kombinacije od kakvog jednostavnijeg uzorka. "Smirite" ga stoga odjevnim komadom u nekoj od boja uzorka - savršeno funkcionira uz klasične crne hlače te traperice.

image
CHRISTIAN VIERIG GETTY IMAGES
image

Kreacije brenda La DoubleJ.

LADOUBLEJ VIA BESTIMAGE/BESTIM LADOUBLEJ VIA BESTIMAGE/BESTIM

Isto vrijedi i za dodatke: neka budu crni ili boje kože, odnosno u nekoj od nijansi motiva, pri čemu je nepogrešiv odabir sezonski hit - zelena.

Linker
19. travanj 2024 04:37