Harpers Pazaar
Nešto drugačije

Splitski đir nikad nije bio maštovitiji: Bakice i djedovi s pazara prava su internet senzacija

U stalnoj potrazi za originalnim sadržajem, svako malo nam 'za oko zapne' neki zanimljivi Instagram profil, no ni jedan strani nije toliko zanimljiv koliko to, vjerujemo da ćete se složiti, mogu biti domaći. Jedan takav, prepun urnebesnih modnih kombinacija sa splitske špice, popravit će vam raspoloženje, pa i za nekoliko dana unaprijed!

Koja vam je omiljena "brza" aktivnost nakon što se, primjerice, probudite ili dok ljenčarite na svom trosjedu? Mnogi od nas skrolaju po Instagramu, virtualnom albumu u kojem se može naći zaista šarolikih profila i fotografija. Iako je već neko vrijeme zagušen raznoraznim oglasima, nemojmo zaboraviti koja je zapravo svrha ove društvene mreže - uživanje u nečijoj maštovitosti i dijeljenje svoje maštovitosti s drugima.

Zato nam je vrlo drago kada u hrpi fotografija i profila na "isti kalup" naiđemo na neke potpuno originalne i drugačije. Jedan od njih je i "Harper's Pazaar".

Ne, nije riječ o inačici prestižnog modnog časopisa Harper's Bazaara, već je riječ o street styleu sa splitskog pazara, odnosno tržnice, rive i ostalih popularnih mjesta u gradu pod Marjanom.

Od sređenih bakica do duhovitih djedica

Splićani i Splićanke su uvijek imali poseban smisao za modu (i humor), no ovdje nisu toliko u fokusu najmoderniji stilski spojevi mlađahnih trendseterica nego urnebesne kombinacije splitskih bakica, djedova i ostalih entuzijasta koji furaju svoj đir i nije ih briga što o tome misle drugi.

Ovaj zabavni profil postoji od 18. ožujka 2017., a na njemu se može naći svega i svačega - od ušminkanih pojedinaca do onih koji gradom šeću samo u gaćama. Neki na njima nose čarape na natikače ili, pak, smjeloj koračaju u kombinaciji nekoliko vrištećih uzoraka. Tu su i majice s duhovitim natpisima, rupci leopard uzorka, ali i modno usklađeni parovi. Nađe se tu i tamo i pokoji muškarac u potkošulji ili tajicama, poneki šljašteći uzorak, ali i poneki outfit koji nas "baca" u dobra stara vremena.

Ono što ovaj profil razlikuje od ostalih jest što je potpuno bez filtera, photoshopa i ostalih "maski" te prikazuje srž, duh i iskričavu osobnost Splita i njegovih stanovnika. Ako ste za svakodnevnu dozu smijeha i zabave, zapratite ovaj profil, neće vam biti žao!

A sada vas častimo nekim od najboljih street style kombinacija iz Splita:

Čitajte i:

Splitska špica vrvi od modno usklađenih parova: Glumica i njezin suprug pomeli svu konkurenciju

Šarmantna glumica unijela veselje na špicu: Njezin svježi spoj 'prošao' bi i kod najstrožih kritičara

Iskoristila je ljeto! Preplanula Kolinda Grabar-Kitarović opuštena na zagrebačkoj špici

Bivša missica kao od šale spojila najvrućije trendove: Cool detalj malo kome je zapeo za oko

Sestre i domaće dizajnerice blistaju na špici: Njihovi vrckavi komadi savršeni su za ljetne dane

Linker
19. travanj 2024 00:59