Trend koji volimo

Statement komad koji vole buntovnice, rokerice, ali i šminkerice

Motociklistički stil se ciklički vraća u modu, no ove je sezone u tolikom usponu da je dobio ime ‘bikercore’.

Bajkerska jakna nije samo za one koje posjeduju benzinske jurilice na dva kotača već i za sve trendseterice - pokazale su jesenske kolekcije. Doduše, motociklistički stil se ciklički vraća u modu, no ove je sezone u tolikom usponu da je dobio naziv “bikercore”, čime mu je dana važnost društvenog pokreta više nego modnog trenda.

image

Atraktivni model Aniye Records iz aktualne kolekcije.

MATTEO ROSSETTI/ZUMA PRESS/P MATTEO ROSSETTI/ZUMA PRESS/P

“Ovaj je stil antiteza ulaštenom, hiper seksualiziranom načinu odijevanja kakav promoviraju korisnice Instagrama i stoga je postao hit među cool djevojkama’’, rekla je Amberly Reese, osnivačica stilističke modne platforme Stitch Fix. A “bikercore” je uveo ženstveni zaokret u klasični bajkerski stil: jakne nisu sašivene samo od kože i njenih imitacija već i od vunenog tvida, trapera i pletiva.

image

Mango, 1199,90 kn/159,25 eura.

PRESS
image

Massimo Dutti, 1999 kn/265,31 eura.

PRESS

Kombiniraju se sa ženstvenim haljinama od čipke i tila te lepršavim suknjama. Kad je riječ o modnim dodacima, u obzir dolaze, osim klasičnih motociklističkih čizama od crne kože, i tenisice, balerinke te štikle.

image

Glumica Reese Witherspoone u filmu ‘Plavuša s Harvarda‘ iz 2001.

©MGM/COURTESY EVERETT COLLECTIO

Upotpunjuju se robusnim, bajkerskim detaljima u vidu metalnih lanaca, pamučnih bandana marama i nakita sa šiljcima koji cijeloj kombinaciji daju potrebnu frajersku notu.

Linker
19. travanj 2024 09:39