modna nostalgija

Svi su ludi za Barbiecorom: Ružičasta je najveći hit ljeta, donosimo vam najbolje komade

Ako ste oduvijek htjeli nositi ružičasto od glave do pete, a niste se usudili, sada više nemate vremena za gubljenje. Obnovite svoju garderobu pokojim pink komadom - vrlo je zabavno!

U moru novih trendova u posljednje je vrijeme najistaknutiji ‘Barbiecore‘ i to zahvaljujući nadolazećem filmu s Margot Robbie u glavnoj ulozi koja će glumiti najpoznatiju holivudsku plavušu - Barbie lutku. Barbie je poznata po ljubavi prema ružičastoj boji, a sudeći prema fotografijama sa seta, Margot kao da je stvorena za ovu ulogu.

image

Margot Robbie i Ryan Gosling kao Barbie i Ken.

APEX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Kada govorimo o Barbiecoru, mnogima od nas na pamet padne jarko ružičasta boja, zvana i Barbie ružičasta, koju je Barbie nosila u osamdesetima. Ako ste imali slavnu lutku kao dijete, znate o čemu govorimo. Upravo je takva estetika koju ‘Barbiecore‘ želi oživjeti.

No, iako film dolazi u kina tek 2023., pokrenuo je nezaustavljiv trend nadahnut slavnom lutkom koji zapravo i nije toliko nov. Naime, sjećate li se Reese Witherspoon kao zgodne Elle Woods u filmu ‘Plavuša s Harvarda‘ s početka 2000-ih? Odvažno je nosila ružičaste kompletiće i malo koja djevojčica ili djevojka nije željela biti kao ona.

image

Reese Witherspoon kao Elle Woods u filmu ‘Plavuša s Harvarda‘.

KPA PUBLICITY/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Ružičasti trend protezao se kroz godine i dalje - blijedo ružičasta, koja je zbog svoje sveprisutnosti dobila nadimak milenijska ružičasta, bila je posebno popularna 2010-ih, dok je boja ružičastog kvarca bila ‘it‘ boja 2016. prema Institutu za boje Pantone.

Ipak, morali smo dočekati 2022. da ponovno nosimo onu ‘pravu‘, intenzivnu Barbie ružičastu koju obožavaju i poznate zvijezde poput glumica Anne Hathaway i Megan Fox, reality zvijezde Kim Kardashian, modne influencerice Leonie Hanne i domaće glazbenice Ide Prester.

Čitajte i: Uzorak koji ljeti obožavamo: Znamo gdje kupiti najljepše komade s plavo-bijelim prugicama

Ida je poznata po odvažnom stilu, a za jedan nastup nosila je metalik ružičasti komplet koji bismo definitivno mogli isfurati u večernji izlazak.

image

Anne Hathaway

ETTORE FERRARI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Anne Hathaway je oduševila ružičastim izdanjem na haute couture reviji modne kuće Valentino koja se održala na Španjolskim stubama u Rimu, noseći ovaj talijanski brend od glave do pete. Posebno zanimljive bile su vrtoglavo visoke cipele koje je isfurala i Leonie Hanne uz ružičasti grudnjak i voluminoznu suknju.

Kim Kardashian i njezina sestra Khloe također su pobornice ovog trenda pa su se prošlog mjeseca pohvalile ružičastim stajlinzima na kojima bi im pozavidjela i sama Barbie.

image

Megan Fox

BLAYZENPHOTOS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Megan Fox otišla je korak dalje s ‘Barbiecorom‘ - kosu je obojila u nježno-ružičastu te se odjenula u glave do pete u metalik pink kompletić koji je nadopunila metalik sandalama na petu i minijaturnom torbicom.

Ako se i vama sviđa ovaj trend te želite probuditi Barbiku u sebi, pogledajte naše prijedloge ružičastih komada iz popularnih trgovina.

image

Haljina s prorezima, 69,90 kuna, Zara

ZARA
image

Haljina od mješavine lana, 179,90 kuna, Zara.

ZARA
image

Traper jakna 199,90 kuna, traper suknja 99,90 kuna, Reserved.

RESERVED
image

Laneni kombinezon, 349,90 kuna, Mango.

MANGO
image

Haljina s V izrezom, 199,90 kuna, Mango.

MANGO
image

Torba, 49,90 kuna, Reserved.

RESERVED
image

Sandale Claire, 265 kuna, About You.

ABOUT YOU
Linker
25. travanj 2024 06:43