Getty Images for Coachella
i to nas je sustiglo...

Tenisice o kojima se priča: Koliko biste izdržali u prozirnom modelu 'ružnih tenisica'?

S vremena na vrijeme neki trend 'pohara' modnu scenu, no nakon što se istroši dolazi u ponekad nezamislivim varijantama. Luksuzni brend Stella McCratney tako je spojio nekoliko aktualnih trendova u jedan i nismo sigurni što misliti o tome.

Trendseterice diljem svijeta, pa i kod nas ne mogu se zasititi glomaznih tenisica, koje se još nazivaju 'daddy sneakers' odnosno tatine tenisice. Trend robusnih tenisica će se, čini se, zadržati na sceni još neko vrijeme, a od posljednje sezone kada su se pojavile brendovi su predstavili različite varijante s kojima žele privući pažnju klijentica.

Brend Stelle McCartney svakako ima model koji neće proći neopaženo. Model robusnih tenisica napravili su od PVC, odnosno transparentnog materijala koji je do sada većinom krasio torbice i cipele visokih potpetica.

My Theresa
Eclypse prozirne tenisice, Stella McCartney

My Theresa
Eclypse prozirne tenisice, Stella McCartney

Cipele rađene od PVC materijala popularizirale su sestre Kardashian i ubrzo su ih prihvatili i ostali - ipak u manjoj mjeri, u tek ponekom detalju (poput Amal Clooney), dok su sestre Kardashian klana nosile cipele potpuno rađene od PVC-a, što uzokuje nakon kratkog vremena znojenje noge te kondenzaciju, što na koncu nije preporučljivo niti za zdravlje.

Slično se događa i s prozirnim tenisicama pa se postavlja pitanje koliko su ove tenisice udobne za nošenje i koliko dugo noga može izdržati u njima? Iako svjesne nefunkcionalnosti, zaljubljenice u modu 'pale' su na ove tenisice, a one koje su si ih priuštile za njih su izdvojile 490 eura, odnosno nešto više od 3500 kuna.

My Theresa
Eclypse prozirne tenisice, Stella McCartney

Linker
16. travanj 2024 06:31