SAVJETI ZA ČIŠĆENJE

Trikovi za održavanje bijelih tenisica: Uz malo truda izgledat će kao nove

Pitate se kako zadržati bijele tenisice čistima? Donosimo vam korisne savjete zahvaljujući kojima će vaše tenisice blistati kao kad ste ih kupili.

Bijele tenisice su vječiti klasik, možete ih nositi na sve kombinacije, a uz malo trikova i korisnih informacija mogu ostati savršeno bijele. Dolaskom proljeća neizostavan su komad, odlično idu na sportske kombinacije uz traperice, kao i uz lepršave cvjetne suknje i haljine. S bijelim tenisicama uz koju god ih kombinaciju nosili, apsolutno nikad nećete pogriješiti. Jedini problem koji možete imati s bijelim tenisicama je čišćenje budući da se prebrzo prljaju. Upravo iz tog razloga donosimo Vam nekoliko savjeta kako da ih održite bijelima kao i prvog dana.

image
IAN HOOTON/SCIENCEPHOTO/PROFIMEDIA

Najvažnije je obratiti pažnju na materijal bijelih tenisica jer ovisno o materijalu ovisi i metoda kojom ćete ih čistiti. Ako je riječ o kultnim conversicama ili bijelim starkama proces je vrlo jednostavan, sve što trebate napraviti je nanijeti malo sapuna na staru četkicu za zube i utrljavati kružnim pokretima dok se prljavština ne počne skidati. Ako ovim načinom ne uspijete skinuti tvrdokorne mrlje, najbolje je otopiti sodu bikarbonu u mlakoj vodi i utrljavati na mrlje također kružnim pokretima te ostaviti nekoliko minuta da se smjesa upije u platno tenisice.

image
KEVIN ZACHER/IMAGESOURCE/PROFIMEDIA

Ako su vaše bijele tenisice od kože najbolje je primijeniti metodu čišćenja s mlijekom za tijelo koje se nanosi krpicom ili zubnom četkicom. Za ovakve materijale su gotovo uvijek najbolji proizvodi koji se lakoćom nanose, koji ne mogu oguliti ili oštetiti kožu. Nije preporučljivo nanositi mlijeko s grubim materijalima, mrežom ili spužvom.

Čitajte i: U trendu do gležnja: Top modeli visokih tenisica koje ćete rado nositi ove sezone

image

Bijele tenisice mogu ostati bijele uz jednostavne trikove

PEXELS

Stručno mišljenje o najboljem načinu za održavanje bijelih tenisica potražili smo u poslovnici 'Shoe Clinique', specijaliziranoj za vraćanje i čišćenje starih i iznošenih tenisica u prvotno stanje. ''Najbolji je izbjegavati jaka sredstva za čišćenje i ne pokušavati oprati tenisice pod svaku cijenu u perilici za rublje. To je najveća moguća greška koju možete napraviti jer se ljepilo koje spaja đon s materijalom tenisice može odlijepiti. Bijeli đon često oksidira od prevelikih vrućina pa treba uzeti u obzir i da je sasvim očekivano da tenisice požute'', otkrilo nam je ljubazno stručno osoblje.

Na naš upit o potražnji ovakvih usluga odgovorili su nam da većina ljudi često nema strpljenja ni vremena čistiti tvrdokorne mrlje pa odluče potražiti pomoć.

''Naše usluge najviše traže žene sa skupocjenim luksuznim brendovima koje zbog osjetljivosti bijelog materijala ne žele riskirati čišćenjem pa poklone povjerenje nama'', poručili su iz Shoe Clinique.

Linker
11. travanj 2024 19:38