Za svakoga

Uniseks, praktični i udobni: Uniforma novog doba vraća se na modni tron, donosimo naj komade!

Premda su voluminozne nepropusne jakne popularne već nekoliko sezona, ništa ne može zamijeniti klasični zimski komad. Samo u novoj Gloriji IN pronađite najbolje ulove iz trgovina!

Nikakva ekstravagancija, praktičnost ili udobnost ne mogu, naime, nadoknaditi osjećaj samouvjerenosti koji daje krojeni komad odjeće kao što je kaput.

image
Alberta Ferretti jesen 2020.
PROFIMEDIA

On figuru čini elegantnom i dostojanstvenom, a to se očituje i u načinu ophođenja prema osobama koje ga nose. Barem prema onome što je u jednom intervjuu izjavila američka manekenka Kendall Jenner (25) - da joj se ljudi obraćaju s “vi” kad nosi kaput, a s “ti” kad odjene sportsku jaknu.

image
Max Mara jesen 2020.
RICK GOLD/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Punijim kao i nižim ženama pristaju modeli što prate liniju tijela, dok visoke i mršavice mogu nositi kapute širokog, komotnog kroja.

U kolekcijama domaćih i inozemnih brendova ima po nešto za svaki stil, ukus i stas: punijima bolje pristaju modeli koji prate liniju tijela, dok mršavice podnose i široke, oversized forme. Kaputi s dvostrukim kopčanjem i naglašenim ramenima nadahnuti su vojničkim stilom, oni ženstveni pak imaju preklop i vežu se u struku.

image
Holivudska glumica Nicole Kidman u seriji ‘Slom’ televizijske mreže HBO glumi Grace Fraser, uspješnu terapeutkinju koja društveni prestiž demonstrira i finom garderobom, a u njoj kaput ima posebno mjesto.
KRISTIN CALLAHAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Trendi su klasične boje devine dlake, tamnoplava i siva, ali i crvena, ljubičasta i ružičasta. Kao i karirani uzorci - od pepita, prince de Galles, do tartana. Uz takav komad većina bira “formalne” odjevne predmete poput odijela, košulje s mašnom te visokih čizama, no klasični zimski kaput može se nositi i uz trenirke i tenisice te traperice i pamučne majice.

image
Ručno rađeni vuneni kaput s unutrašnjim prslukom
2.599,00 kuna MASSIMO DUTTI.
MASSIMO DUTTI
image
Od poliestera 229,90 kn BERSHKA-
BERSHKA
image
Vuneni 2961 kn LIU JO.
LIU JO

Ostatak naših prijedloga pronađite u novom broju magazina Gloria IN ili online!

image
Gloria IN
Gloria

U novom broju magazina Gloria IN čitajte ove teme:

TOP LISTA Čudesni životinjski svijet u modi

FOKUS Traperice po mjeri dizajnerice Lane Puljić

SHOPPING Pregled stilskih evergreena: kaputa, visokih čizama i košulja s mašnom

LJEPOTA Trendovi u manikuri

INTERIJERI U domu reprezentativke u taekwondou Nikite Glasnović

GASTRO Umijeće kuhanja i posluživanja zaljubljenice u glinu Martine Franić

IZLET Zimska idila u Lipiku

Linker
16. travanj 2024 15:20