ILI IH VOLIŠ, ILI NE

Veliki povratak: Trenda iz 90-ih neke poznate dame nikad se nisu odrekle, a druge ga polako prihvaćaju

Glumica Kate Holmes među prvima ih je vratila u život, a balerinke se u trgovinama već mogu pronaći u raznim nijasama i modelima.

Nakon što se nedavno u modnim krugovima šuškalo o mogućem povratku mnogima omraženog trenda - tenisica s potpeticom, sada sve češće viđamo balerinke koje jednako tako - ili voliš, ili mrziš.

image

Alexa Chung često se pojavljuje u balerinkama.

MARECHAL AURORE/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Nekada su se viđale na modnim pistama, u ležernim stilovima ali i kao dio elegantnih modnih kombinacija, a dodatno su se popularizirale nakon prvih epizoda hit serije Gossip Girl u kojoj su ih srednjoškolke kombinirale uz školske uniforme. Nedugo nakon toga čitav je članak u Vogueu bio posvećen ludilu za balerinkama.

“Što s balerinkama? Udobne su? Sigurno. Elegantne? Također. Potiču nostalgiju? Ako ste ikada išli na satove baleta kao djevojčica, vjerojatno,” napisala je autorica uspoređujući popularnost balerinki s japankama, no, prema njezinom mišljenju u puno ljepšoj varijanti.

image

Kate Moss nedavno je nosila plave balerinke.

IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Isto kako je obožavatelje serije Gossip Girl nova verija prošle godine vratila u mlađe dane, sada bi to mogle postići i balerinke koje je na pisti ove godine predstavila modna dizajnerica Molly Goddard u šarmantnim ružičastim i narančastim nijansama, dok je irska dizajnerica Simone Rocha u kolekciju uvrstila one u metalik ljubičastoj i crvenoj varijanti.

image

Model nosi Molly Goddard kolekciju.

COURTESY MOLLY GODDARD VIA PIXELFORMULA/PIXELFORMULA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Neočekivani povratak mnogima omraženog trenda: Tenisice na petu ponovno se vraćaju u modu

Trend 90-ih među prvima je probudila slavna glumica Katie Holmes koja se nedavno u New Yorku pojavila u ležernom outfitu karirane crvene košulje i traperica širokih nogavica što je iskombinirala s Yuni Buffa balerinkama baby plave nijanse i mašnicom.

image

nogima omražena obuća mogla bi ponovno postati popularna.

MOLLY GODDARD VIA PIXELFORMULA/PIXELFORMULA/PROFIMEDIA

I dok bi se mnogi složili da je glumica prva među onima koji su oživjeli ovaj davno zaboravljeni trend, prisjećamo se Lili-Rose Depp i trendseterice Alexe Chung koje balerinke nikada nisu ni prestale nositi pa ih vjerojatno smatraju bezvremenskim komadima.

image

Balerinke su popularnost stekle 90-ih godina prošlog stoljeća.

COURTESY MOLLY GODDARD VIA PIXELFORMULA/PIXELFORMULA/PROFIMEDIA

Nedavno je i poznata američka vlogerica Devon Lee Carlson fotografijom na Instagramu na kojoj pozira u balerinkama potaknula istu raspravu, a cipele koje nas vraćaju čak dva desetljeća nazad mogu se pronaći u high street trgovinama baš kao i na policama brendova visoke mode.

image

Kate Moss devedesetih i dvijetisućitih bila je sinonim za balerinke.

MARTIN KARIUS/SHUTTERSTOCK

Obuća koja nas podsjeća na Kate Moss - svojevremeno sinonim za balerinke, ove godine dolazi u trendi bojama i ukrašena detaljima za modno odvažne koje se usude ponovno pokrenuti modnu kontroverzu.

image

Frame balerinke 2259,86 kn

FRAME
image

Tory Burch balerinke 780,60 kn

TORY BURCH
image

Louboutin balerinke s draguljićima 6527,10 kn

LOUBOUTIN
Linker
19. travanj 2024 13:50