Jesen stiže

Vladarice prijelaznog razdoblja: Za ovim čizmama vlada prava pomama

Zaboravite na tenisice, kaubojke su nosive u svim kombinacijama i daju frajerski touch svemu što odjenemo.

Nekada su kaubojske čizme bile znak lošeg modnog ukusa, a danas vladaju prijelaznim modnim razdobljem, kad se u zraku već osjeća jesen. Prevalile su dugi put od zabava za lokalce u malim mjestima američkog Zapada do modnih editorijala i luksuzne dorade u modnim kućama poput Bottega Veneta, Fendi ili Miu Miu.

image

Emily Ratajkowski sa sinom Sylvesterom

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Da su kaubojke danas klasik, dokazuju police s omiljenim čizmama u Zari i Mangu. Najčešće se nose s kratkim hlačama, kao što ih nosi Emily Ratajkowski, ili minicama, ali nije uvjet. Gwen Stefani nosi svoj omiljen par uz traperice u ‘all in white’ kombinaciji: u prvom planu su čizme od brušene kože ukrašene zakovicama i resama.

image

Gwen Stefani

SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA SNORLAX/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Dua Lipa

SPLASH NEWS/SPLASH/PROFIMEDIA

"Postoji nešto suptilno u povišenoj pete i laskavom obliku kaubojki, sofisticiran je ali i zabavan. Osjećate se udobno u čizmama koja predstavljaju prijelaz između udobnih tenisica i ljetne obuće s visokom petom”, kaže Laura Hawkins iz britanskog Voguea.

image

Gigi Hadid

DARA KUSHNER/INSTAR IMAGES/PROFIMEDIA

Kaubojke se smatraju obaveznim detaljem na glazbenim festivalima, ali potreba za udobnošću spojena sa željom da se odmaknemo od tenisica, razlog su da kaubojkama pružimo priliku i u gradu.

Pop zvijezda Dua Lipa nosi ih uz maksi haljinu i upečatljiv prorez, svjesna da su njene kaubojke modni adut i magnet za poglede.

Pjevačica FKA Twigs svoje visoke kaubojke nosi u boji kože, uz efektan komplet i noge u prvom planu.

image

FKA Twigs

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Ono što je treba znati kod kaubojki je činjenica da uvijek privlače poglede navukli ih uz traperice, suknju, minicu, ili lepršavu haljinu. Daju ‘frajerski’ touch svemu što odjenemo, što je razlog zbog kojeg su idealna obuća za prelazak u jesen i novu modnu priču.

Linker
19. travanj 2024 04:37