Getty Images
tko bi im odolio

Vraćaju u djetinjstvo: Torbice s perlicama nikada nisu bile slađe, imamo 15 modela za svačiji džep

Nosile su se u 90-im godinama prošlog stoljeća, a na modnu scenu su se vratile zahvaljujući britanskom brendu Shrimps. Ove torbice polako ali sigurno su se ušuljale u ormare trendseterica i postale hit dodatak koji krasi ljetne modne kombinacije.

Još prošloga ljeta torbice od umjetnih bisera i perlica su postale neočekivani modni trend. Nakon što je brend Shrimps još 2016. godine predstavio kolekciju torbica od perlica, one su postale trend tek nekoliko godina nakon, a nose se ove sezone i popularnije su no ikada! Dostupni su šaroliki i razigrani modeli od perlica u raznim bojama, zemljanim tonovima ili kombinaciji jarkih tonova, a oni "ozbiljniji" modeli rađeni su od mliječno bijelih bisera ili perlica i odišu glamourom. Dok će one šarene podignuti svaku casual kombinaciju za dnevne prilike, one u jednoj boji, bijeloj ili čak crnoj rezervirane su za svečanosti i prilike kada želite ostaviti dojam.

Na ulicama street style metropola prošle jeseni i ovog proljeća bilo je nemoguće ne primijetiti modne kombinacije u kojima su torbe od simpatičnih bisera ili perlica, u jednoj boji ili prošarane s više nijansi igrale glavne uloge. Kada su se tek pojavile, krenuli su modeli pravokutnog i čvrstog oblika, no danas ih je lako pronaći u različitim modelima, od velikih do onih minijaturnih, rađenih od čvrstog okvira ili bez njega kao vrećasti model.

Models on the catwalk
Shrimps show, Runway, Fall Winter 2019, London Fashion Week, UK - 19 Feb 2019, Image: 414623523, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Shrimps modna revija, jesen/zima 2019.

Na prvu neobične, torbice od perlica svakako su zabavan trend i statement modni dodatak koji će podignuti svaki outfit i dati mu dozu dječačke razigranosti. Nakon što je britanski brend pogodio s ovim detaljem i osvojio tržište, potencijal su prepoznale i ostale dizajnerske i high street kuće pa ako želite jedan ovakav model nećete morati posegnuti duboko u džep već samo pregledati povoljniju ponudu trgovina brze mode.

Street Style
Street Style, Mercedes Benz Fashion Week, Sydney, Australia - 17 May 2018, Image: 372099109, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial
Profimedia, TEMP Shutterstock Editorial

Linker
18. travanj 2024 04:52