spremni za party sezonu

Vrući trend za hladne dane: Mini haljine nikad nisu izgledale bolje, ovi modeli su na našoj listi želja

Volimo haljine koje sežu ispod koljena, kao i raskošne duge modele prigodne za hladno vrijeme, no ne možemo odoljeti mini haljinama koje mame iz novih kolekcija modnih brendova. Ove godine ponovno stupaju na snagu i predviđamo im veliku popularnost.

Da će biti vrući komad ove zime lako je zaključiti po street style kombinacijama u kojima već sada igraju glavnu ulogu, a i modeli koji se nalaze u ponudi high street i dizajnerskih brendova izgledaju bolje no ikad.

--> Pratite nas i na Instagramu! Za pregled najaktualnijih društvenih događanja i najnovijih trendova, zapratite @gloria.hr

Od 1960-ih godina kada su se pojavile i napravile revoluciju, mini suknje i haljine prolazile su kroz razne prilagodbe i promjene, a posljednjih godina ostale po strani i zamijenili su ih neki drugačiji modeli i krojevi, većinom duži koji sežu do koljena ili do poda. Pogledom na modne piste te u nove kolekcije vidimo da su se vratile u fokus dizajnera, osobito sada pred party sezonu koja je pred nama. Dominiraju tako raskošni modeli od bogatog velura i žakarda, šljokice u kombinaciji s resicama koje nas vraćaju u lude 20-e godine prošlog stoljeća, a kao suprotnost ovim detaljima nalazi se motiv cvijeća koji je ove godine raskošniji no ikada.

NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 08: A model walks the runway for Raisavanessa during New York Fashion Week: The Shows at Gallery I at Spring Studios on September 08, 2019 in New York City. (Photo by Mike Coppola/Getty Images for Raisavanessa)
Getty Images for Raisavanessa
Raisavanessa na Tjednu mode u New Yorku

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 20: Bella Hadid walks the runway at the Etro show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 20, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images
Etro na Tjednu mode u Milanu

PARIS, FRANCE - SEPTEMBER 29: A model walks the runway during the Valentino Womenswear Spring/Summer 2020 show as part of Paris Fashion Week on September 29, 2019 in Paris, France. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Getty Images
Valentino na Tjednu mode u Parizu

Na zimskim proslavama tako se vidimo u nekom od modela mini haljine jer izbor je zaista velik. Izdvajaju se modeli dugih rukava i visokog ovratnika s naglašenim pufastim rukavima, još jednim od povratničkih trendova koji dodatno upotpunjuje glamurozni izgled. Uz duge rukave, zanimljivi su i modeli s dubokim seksepilnim V izrezom, slip naramenicama i asimetričnim rukavima, odnosno siluetama koje otkrivaju jedno rame. Za dozu modnih 60-ih nosite ih na trendi visoke čizme do koljena, od mekane ili tvde kože ili pak uz minmalističke sandale u sjajnim metalik bojama čiji se remenčići vežu oko gležnja.

Vječni sjaj šljokica i metala

&Other Stories, £120

Uterque, 1190 kn

Zara, 299,90 kn

Elegancija u žakardu

&Other Stories, £85

Top Shop, £29

&Other Stories, £95

Floralni motivi napadaju

Bershka, 249,90 kn

Zara, 299,90 kn

Top Shop, £49

Mekani dodir baršuna

Bershka, 199,90 kn

Uterque, 1190 kn

Zara, 299,90 kn

Linker
23. travanj 2024 13:49