Ines Kotarac
Novi modno-fotografski zapis

Može li se usprkos svim pritiscima okoline ostati slobodan kao ptica?

Ines Kotarac, fotografkinja snažnog autorskog rukopisa, ujedno aktivistica i putnica, autorica je novog IO Diary-a u kojem slavi umjetnike, djetinjstvo i slobodu.

Razvijajući teme djetinjstva i slobode koje su dizajnerici Ivani Omazić bile ishodišna inspiracija za ljetnu kolekciju, Ines Kotarac stvorila je fotografije nabijene čistim, neposrednim emocijama, što je karakteristično za čitav njezin opus. "Postoje li društveni sustavi, zajednice u kojima bi djetetu pri odrastanju i oblikovanju vlastitog identiteta bila zajamčena sloboda da postane sve što može i želi postati?", pita nas Kotarac. "Može li se ikako spasiti to dijete u nama? Može li se usprkos svim pritiscima okoline ostati slobodan kao ptica i čist kao snovi trogodišnjaka?"

Ines Kotarac

Odgovore na ova pitanja sugeriraju fotografije snimljene na sunčanim splitskim krovovima. Za modela Kotarac je izabrala umjetnicu Andreu Resnier koja je odjenula komade iz IO SS2017 kolekcije s ručno oslikanim motivima. Čitavu seriju fotografija potražite ovdje, a više o radu Ines Kotarac istražite na www.wherethelightwillfall.com.

Ines Kotarac

Ines Kotarac

Ines Kotarac

Ines Kotarac

Linker
18. travanj 2024 15:33