S crvenog tepiha

Nezaboravne haljine o kojima se pričalo u 2021.: Još će se dugo spominjati i dame koje su ih nosile

Neobičnost, ekstravagancija i luksuz obilovali su na crvenom tepihu u protekloj godini, a slavne dame su nadoknađivale vrijeme provedeno u svojim domovima na online ceremonijama, događajima i eventima neobičnim kreacijama o kojima se pričalo i pričat će se.

Odijelo nikada nije činilo čovjeka, ali je odjeća oduvijek bila svojevrsni način davanja poruke i prezentiranja vlastitog stila. Uvijek rado gledamo poznate dive kako na crvenom tepihu pokazuju svoje najbolje modne odabire, a volimo ih tumačiti na različite načine. S nestrpljenjem očekujemo različite dodjele nagrada, premijere filmova i modne događaje na kojima pratimo omiljene glumice, pjevačice, manekenke i žene iz svijeta slavnih koje pomno biraju svoje kombinacije. A kako je pandemija natjerala da se većina toga premjesti u digitalni svijet, svaka prilika na crvenom tepihu dobro je iskorištena za nošenje najnovijih dizajnerskih komada. Moda se s vremenom mijenja, a ove godine rijetko su viđene balske haljine u princeza stilu, jer mnoge su zvijezde pokušale različitim dizajnima, bojama, neobičnim krojevima i natpisima odstupiti od modnih običaja koji se viđaju na crvenom tepihu. Neke su odale počast holivudskim ikonama prošlih vremena, neke su kroz haljine pokušale dati politička stajališta, a neke su besprijekornim izgledom ispisale vlastitu povijest. Donosimo vam najupečatljivije haljine o kojima se pričalo ove godine.

Čitajte i: Ovo su najutjecajnije modne ikone 2021: Zendaya na prvom mjestu, slijede je Dua Lipa, Harry Styles, Lady Gaga...


Alexandria Ocasio-Cortez (Brother Vellies)

Američka političarka svoje je prvo pojavljivanje na Met Gali iskoristila za slanje snažne poruke. Na njezinoj bijeloj haljini crvenim je slovima bilo ispisano "Oporezujte bogate", te dala primjer korištenja mode kao platforme za promjene.

image

Alexandria Ocasio-Cortez i Aurora James

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Viola Davis (Lavie by CK)

Glumica Viola Davis je za dodjelu Zlatnih globusa željela dizajnera koji će se s njome obraćati kao da je "crnkinja", a sa stilisticom, odabrala je haljinu koja slavi transportnu kvalitetu kamerunskih printeva, inspirirana afričkim kraljevskim obiteljima.

Jennifer Lawrence ( Dior)

Američka glumica i Oskarovka Jennifer Lawrence (33), nakon pauze od pojavljivanja na crvenom tepihu odabrala je posebnu zlatnu haljinu kojom je po prvi put javno pokazala trudnički trbuščić.

image

Jennifer Lawrence

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Glamurozan pozdrav 2021.: Ne možemo odlučiti koja je bolja blagdanska kombinacija njemačke modne influencerice

Kim Kardashian (Balenciaga)

Kreacija o kojoj se pričalo jako dugo nakon ovogodišnje Met Gale je ona Kim Kardashian (41). Iako nitko nikada nije točno odgonetnuo poruku ovog dizajna, jedno je sigurno jasno - Kim izaziva pažnju gdje god se pojavi, a njezin crni kombinezon kojim se pokrila od glave do pete zauvijek će ostati upamćen.

image

Kim Kardashian

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Zendaya (Valentino)

Ove godine proglašena je najbolje odjevenom ženom po časopisu People, a mnogi su se bez razmišljanja složili s time. Svojim odijevanjem daje lekciju mnogima, a na dodjeli Oscara Zendaya (25) se pojavila u žutoj vintage haljini i frizuri u stilu Cher koja je sličnu nosila u emisiji "Sonny and Cher Show".

image

Zendaya Coleman

CHRIS PIZZELLO/POOL/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Billie Eilish (Oscar de la Renta)

Mlada pjevačica rijetko nosi raskošne haljine, a pojavom na Met Gali ostavila je sve bez teksta. Pojavivši se u raskošnoj toaleti, Billie (20) je odala počast ženama i kulturi staroga Hollywooda, a neodoljivo je podsjećala na Marilyn Monroe.

image

Billie Eilish

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Spletke, skandali, prekidi i prerani odlazak velikana: Ovo je top 15 priča koje ste najviše čitali na Gloriji

Rihanna (Balenciaga)

Oduvijek je privlačila pažnju na crvenome tepihu, a ove godine na Met Gali, Rihanna (33) je neobičnom kreacijom nadmašila sve svoje modne odabire. Naime, pjevačica s Barbadosa pojavila se u predimenzioniranoj haljini koja podsjeća na veliku dekicu. Iako nije objasnila svoj odabir, možemo se složiti da je svakako ostavila neobičan dojam i pokazala još jednom svoju neobjašnjivu originalnost.

image

Rihanna

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Linker
18. travanj 2024 03:51