Promo
Iščekivani događaj

Aleksandra Dojčinović predstavila novu kolekciju na jedinstvenoj lokaciji

Aleksandra Dojčinović svoje je poklonike i posjetitelje prelaskom na koncept samostalnih revija od prve navikla na nešto posebno i unikatno, pa je odabir svake iduće, osim što se željno iščekuje, u isto je vrijeme i izazov i obveza.

Odvesti sve na put, a istovremeno do maksimuma ispoštovati tradiciju i usput poslati snažnu sociološku i modnu poruku, sve je to dizajnerica Aleksandra Dojčinović uspjela u jednoj večeri. Sinoć je sve uzvanike povela na vožnju vlakom od Zapadnog do Glavnog kolodvora koji je ovom prilikom postao modna pista i zabljesnuo u jednom sasvim novom svjetlu. Aleksandrina nova posveta Zagrebu vezana je, dakle, uz mjesto gdje su mnoga putovanja započinjala, ali i završavala još otkako je izgrađen davne 1890. godine.

Promo

A to putovanje od Zapadnog do Glavnog kolodvora u sebi nosi višestruku simboliku. Osim što upozorava na probleme s kojima se u novijoj povijesti suočava željeznički promet u Hrvatskoj, to je Aleksandrino osobno, sasvim životno putovanje, budući da je to i njoj, prema vlastitom priznanju, prvo Hrvatskim željeznicama u životu. Zajednička je ovo priča i dviju tvrtki čija je poveznica trajnost i ustrajnost da u hrvatskoj svakodnevici ostvare svatko svoj san, Hrvatske željeznice već stoljeće i pol, a Lei Lou proteklo desetljeće.

Promo
Aleksandra Dojčinović sa Željkom Ukićem i predstavnicima HZPP-a

Kolekcija za nadolazeću jesen i zimu je najsuvremenija dosad. Ogleda se to u tkaninama čija je tehnologija izrade vrlo složena, no to ne čudi, budući da dizajneričin prepoznatljivi perfekcionizam i vječna potraga za boljim i savršenijim, tkanine ionako čini glavnim 'raison d'etre' njezinog branda. Večernji dio kolekcije čine i Gatsby plesne haljinice inspirirane charlestonom i ludim dvadesetim godinama prošlog stoljeća, ali i dugačke, glamurozne toalete za najposebnije životne trenutke.

Promo

Aleksandra se ovaj put nešto više poigrala dužinama, pa haljine variraju od mini do maksi, a dojmu doprinosi i asimetrija kojom je dobila na voluminoznosti i slojevitosti. Novi moment i jedan od najposebnijih od ukupno sedamnaest izlaza modela svakako je Lei Lou karirano odijelo, čiji maskulinizirani chic razbija pojas stisnut visoko na struku, a hlače se pojavljuju u još dvije varijante, od brokata s odgovarajućim kaputom i bordo, u kombinaciji s metaliziranim korzetom i kaputom u boji senfa. Raskošne bunde od najfinijeg umjetnog krzna u zimskim, zagasitim bojama dima, petroleja i vina već sada najavljuju nikad atraktivniju zimu.

Promo

Lei Lou je, dakle, u potpunosti prerastao prvotnu ideju o brandu najljepših haljina s hrvatskim potpisom i postao modna lokomotiva kojoj su haljine danas tek jedan od brojnih vagona. Zvijezde iduće zime tako će opet zasigurno biti cipele, ponajprije čizme preko koljena, čija je senzualnost toliko jaka da su istovremeno bile i snažan kontrast nježnom tilu, ali i savršena nadopuna bogatim slojevima perlica i čipke.

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Promo

Linker
18. travanj 2024 15:29