Foto: press
NOVI MODNI POTEZ NEKADAŠNJEG TOP MODELA

Claudia Schiffer lansirala zimsku kolekciju od kašmira

Ukoliko usporedite ormar ljubiteljice minimalizma i one s avangardnijim ukusom za modu, dvije će im stvari sigurno biti identične; dobar pulover i traperice. Nitko ne prezimi zimu bez ova dva bazična modna komada. Za Claudiju Schiffer, koju pamtimo iz ‘zlatnog doba’ top modela, oni predstavljaju dnevnu uniformu.

No, ne prolazi bilo koja kvaliteta pulovera već onaj od najfinijeg prirodnog materijala, a to je naravno kašmir. Iako već dugo nije u manekenskim vodama, za Claudiju Schiffer izlazak iz svijeta mode nikada nije dolazio u obzir. Svoje djelovanje nastavlja kroz različite uspješne suradnje, a danas je javnosti predstavila zimsku kolekciju od kašmira nastalu u suradnji s bendom TSE koja uključuje veste, pulovere, pončo ogrtače i haljine. Claudia je i njihovo zaštitno lice tako da je ovo nastavak uspješne modne suradnje, a ovog puta u centru pažnje je kašmir.

“Oduvijek sam dizajniranje pletenine započinjala s dobrim parom traperica na umu. Na skinny jeans bih nabacila mekan ugodan pulover te dodala gležnjače od brušene kože. Umjesto kaputa obukla bih pončo od kašmira.” – izjavila je Claudia povodom ove suradnje za Vogue.com.

Svoju inspiraciju za ovu zimsku kolekciju pronašla je na svom nedavnom putovanju južnom Španjolskom, a tim povodom je dodala: “Inspirirale su me boje, mirisi i teksture. Svidjeli su mi se uzorci na tepisima, mozaične pločice te savršeni raznobojni printevi. Njihova arhitektura puna je čudesnih nijansi poput boje zalaska sunca, crvene naranče, tamno plave te cijela paleta kremastih nijansi. Sve to možete vidjeti u kolekciji.”

Brend TSE poznat je po najfinijoj izradi modnih komada od kašmira, a niti ova kolekcija nije iznimka.

Linker
24. travanj 2024 07:46