Karla Jurić
'U dobru i zlu'

eNVy room slavi 15 godina, zaljubit ćete se u raskošne kreacije iz nove limitirane kolekcije

Poznati hrvatski modni dvojac slavi 15 godina djelovanja na našoj sceni. Povodom rođendana zagrebački Muzej za umjetnost i obrt bit će odjeven u jedinstvenu modnu bajku s prepoznatljivom estetikom dizajnerskog brenda.

Veliku slavljeničku kolekciju eNVy room će predstaviti u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt u ponedjeljak 14. listopada. Modni će dvojac tako proslaviti 15 godina uspješnog modnog stvaranja tijekom kojih je ostavio neizbrisiv trag na domaćoj modnoj sceni. Dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović veliku će obljetnicu branda, osim revijom, ovjekovječiti i izložbom u Muzeju za umjetnost i obrt koja svoja vrata otvara 28. listopada, a koja će pomno selektiranim kreacijama publici ponuditi presjek njihovog 15-godišnjeg modnog stvaralaštva.

Karla Jurić

Katalog izložbe "U dobru i zlu" Muzeja za umjetnost i obrt navodi kako su Nikica Ivančević i Vjeko Franetović prvi hrvatski dizajneri koji su kreirali ciljanu i osmišljenu kolekciju vjenčanica. Bridal kolekcije već dugi niz godina čine neizostavni dio rada modne kuće eNVy room, a svake godine ponuda biva nadopunjena s 50 ili više novih modela. Osim hrvatskih medija, o dizajnerskom su dvojcu svjedočile i stranice rujanskog izdanja britanskog Voguea 2014. godine, a eNVy room vjenčanica zablistala je nedavno i na stranicama magazina Brides ikonične izdavačke kuće Condé Nast.

Karla Jurić

Karla Jurić

Kako bi dostojno proslavio uzbudljivih 15 godina rada, eNVy room će publici Muzeja za umjetnost i obrt servirati slavljeničku kolekciju koja odiše glamurom i dekadencijom osamdesetih, ali i damskim, raskošnim i grandioznim siluetama nadahnutima viktorijanskom erom. Limitirana kolekcija sastavljena od 30 modela, poput svojevrsnog hommagea, sastavljena je od mnogih prepoznatljivih lajt motiva koji čine neizostavni dio eNVy room estetike poput velikih mašni i volana, eksperimenata s volumenom ili pak suprotnosti prozirnih i punih materijala, nježnosti i odvažnosti, tame i svjetlosti, zatvorenosti i izazovnosti.

Karla Jurić

Karla Jurić

Karla Jurić

Karla Jurić

Karla Jurić

Karla Jurić

Karla Jurić

Linker
13. travanj 2024 18:36