To može samo on

Frajer koji pomiče granice: Harry Styles zasjao kao prvi muškarac na naslovnici Voguea i to u haljini!

Iako je njegov nesvakidašnji stil pravo osvježenje, kod nekih je izazvao zgražanje i kritike da promovira ‘nepostojeću muškost‘.

Naslovnica najprestižnijeg modnog časopisa, Voguea, definitivno će ući u povijest ne samog magazina, već i u modnu povijest. Krasi ju Harry Styles, 26-godišnji engleski tekstopisac, pjevač i glumac, poznat po pomicanju granica u modi. I ne, u povijest neće ući samo zato što na naslovnici Voguea nosi haljinu, već i zato što je upravo on razbio višegodišnju tradiciju.

Naime, bivši član boy benda One Direction prvi je muškarac koji je zasjao na naslovnici Voguea u njegovoj povijesti dugoj 127 godina. I naravno, fotografiranje je morao popratiti i intervju s mladim umjetnikom koji je već dokazao da za njega ne postoji "žensko" i "muško" odijevanje, već samo unikatan stil.

Osim što je ovog ljeta pokorio glazbene ljestvice s hitom "Watermelon Sugar High", Harry sve više osvaja i osebujnim modnim izričajem - ne ustručava se odjenuti ženstvene bluze, suknje i po novome i haljine, a uzor u odijevanju su mu, kako je rekao za Vogue, poznate glazbene ikone: Prince, David Bowie, Elvis Presley, Freddie Mercury i Elton John.

"Oni su takvi šoumeni. Kao klincu to mije bilo potpuno zapanjujuće. Ali sada ću odjenuti nešto flambojantno, raskošno, i neću se osjećati čudno", kaže pjevač koji se na eventima pojavljuje u zaista neobičnim modnim kombinacijama.

Odjeća je tu za eksperimentiranje

Tako je ove godine na dodjelu nagrada Brit Awards došao u smeđem odijelu u stilu sedamdesetih, no ono najzanimljivije na njemu su bili modni dodaci - velika vintage kragna, koju se nedavno vratila u modu, doduše žensku, biserna ogrlica i Mary Jane cipele koje također najčešće nose žene.

image
Harry Styles na dodjeli Brit Awards.
KEITH MAYHEW/LANDMARK/PROFIMEDIA

No, Harryja to ne zanima. On i na koncertima fura svoj đir pa i ponekad zapjeva u suknji ako je tada raspoložen za nju. Harry na dobru odjeću gleda kao na "kostim superheroja".

"Odjeća je tu za zabavu i eksperimentiranje. Kada maknete sve barijere, otvarate arenu za igranje. Nekada kada sam u šopingu, gledam i žensku odjeću jer je fantastična", priča Harry.

I njega su napali dežurni kritičari

No, iako je njegova otvorenost osvježenje na glazbenoj i modnoj sceni, ne gledaju svi blagonaklono na njegov "pomaknuti" stil. U komentarima na naslovnicu našlo se i onih koji su kritizirali njegovu "nepostojeću muškost", a među njima je najglasnija bila američka politička aktivistica Candace Owens.

"Ne postoji društvo koje može preživjeti bez jakih muškaraca - istok to zna, za razliku od zapada, gdje jača feminizacija naših muškaraca, baš u isto vrijeme kad se marksizam nameće našoj djeci, a to nije puka slučajnost, nego izravan napad. Vratite nam prave muškarce", rekla je Owens.

image
Olivia Wilde.
AVALON.RED/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ipak, na Harryjevu stranu stali su mnogi pa i poznata glumica Olivia Wilde koja je Owens odgovorila da je "jadna" i dodala:

"Nadam se da će to samopouzdanje koje Harry ima - a koje je lišeno bilo kakvih tragova toksične muškosti - biti indikativno za njegovu generaciju, a time i za budućnost cijeloga svijeta. Prilično je moćno vidjeti nekoga na njegovu položaju kako redefinira značenje samouvjerenog, modernog muškarca", poručila je glumica koja s Harryjem glumi u nadolazećem filmu Don't Worry Darling.

Što god dušebrižnici i konzervativci govorili, činjenica jest da je Harry dovoljno hrabar i dovoljno snažan muškarac da se ne zabrinjava njihovim stavovima i da može nositi ono što voli!

Linker
19. travanj 2024 23:34