zadnja večer modnog tjedna

Grandiozno finale najvećeg domaćeg modnog događanja

Šest dana, 14 revija i više od tri tisuće gledatelja: sinoć je održano finale najvećeg domaćeg modnog događanja Fashion.hr na kojem su svoje kolekcije predstavili Ivica skoko, Kristina burja, Zoran Aragović i Ivica Klarić.

Večer je svojom novom kolekcijom otvorio hvaljeni dizajneri Ivica Skoko, koji je i ovoga puta oduševio kolekcijom glamuroznih, bajkovitih, raskošnih i pomao mističnih večernjih haljina. Večernji modeli različitih silueta, od dekadentnih krinolina preko senzualnih koje prate liniju ženskog tijela, evocirali su glamur davnih modnih era poput 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća koje Skoko često koristi kao nadahnuće. Haljine krasi bezbroj ručno rađenih detalja kao što su ukrasi od perja, svilene trakice te neizbježne šljokice i perle, a za poseban dojam zaslužni su fascinatori koji su ukrasili frizure.

Zagrebačka dizajnerica Kristina Burja, ime iza brenda Krie Design, u novoj kolekciji ostala je vjerna svojem boho, rock glam i glamur izričaju. U kolekciji jesen/zima prevladavaju svila, pletenina, umjetna koža, neopren, mreža i baršun, a uz vječnu crnu kolekcijom dominira boja plavog ahata. Krojevi su inspirirani osamdesetim godinama prošlog stoljeća s detaljima poput naglašenih ramena i struka s nezaobilaznim pletenicama i mašnicama.

BiteMyStyle by Zoran Aragović u kolekciji za aktualnu sezonu, nazvanom BlackOut, otkrio je svoj mračni dizajnerski rukopis. Aragović je u prvi plan stavio crnu boju koju tek u pojedinim modelima u detaljima kombinira pretežno sa zelenom, rozom, plavom i narančastom. Estetika kolekcije ide u smjeru dark chica i temeljena je na asimetriji i fluidnijim formama s detaljima poput mreže, metalnih patent zatvarača i čipke u kombinacijama koje su svojstvene za Aragovićev modni izričaj.

Ovo modno događanje zatvorila je revija je zatvorila revija IK studia. Dizajner Ivica Klarić, omiljen kod muškog dijela publike, i ove je sezone uspio iznenaditi sve svoje obožavatelje. Tri su okosnice nove kolekcije: prepoznatljivi trench kaputi, ulster kaputi te dinner jakne ili blazeri. Ta tri odjevna predmeta upotpunjena košuljama i hlačama s manžetama koje sežu malo ispod gležnja i prslucima s duplim kopčanjem protežu se čitavom kolekcijom.

Linker
16. travanj 2024 15:39