Jennifer Lopez 2019. na Versace modnoj reviji
 Getty Images
kopija?

Haljina koju je proslavila Jennifer Lopez u središtu tužbe: Versace se obrušio na brend brze mode

Kultna haljina koju je proslavila pjevačka diva razlog je skandala i tužbe koju je Versace pokrenuo protiv brenda brze mode, Fashion Nove.

Pjevačica i glumica Jennifer Lopez na modnoj pisti luksuzne kuće Versace u jesen ove godine bila je pravo iznenađenje, nakon što je izašla u rekreiranom izdanju "jungle" haljine koja se pamti još od 2000. godine. Tada ju je nosila na dodjeli Grammy nagrada, o njoj se pričalo danima i postala je najpretraživanija fotografija na Googleu, a ovih trenutaka haljina je ponovno u centru pažnje, no zbog tužbe koju je Versace pokrenuo protiv brenda Fashion Nova.

High street brend zaradio je tužbu za kopiranje dizajna haljine. Kako navodi Forbes, talijanska kuća Versace tužila je Fashion Novu i zahtjeva da se iz prodaje povuče zelena haljina te im prijeti i novčana kazna. Pogled na Fashion Nova haljinu zaista potvrđuje tužbe jer je riječ o gotovo identičnom dizajnu.

Za brend Fashion Nova ovo nije prva ovakva neugodna situacija, često se inspiriraju popularnim modnim trenutcima celebrityja i nude svoje verzije po puno povoljnijim cijenama od onih dizajnerskih. Tako su rekreirali i vjenčanicu Meghan Markle te haljinu koju je nosila Kim Kardashian koja se tada obrušila na Fashion Novu putem društvenih mreža.

"Strašno je vidjeti kako neki brendovi kopiraju kreacije za koje se krvarilo. Istinski dizajneri uložili su u njih trud, znoj i suze kako bi originalnu ideju učinili stvarnom", tada je napisala ogorčena Kim Kardashian.

Inače, brend Fashion Nova krenuo je kao mala trgovina s odjećom, a procvat su doživjeli preko online platformi 2013. godine. Njihov recept za uspjeh sastoji se od brze mode krojene po posljednjih trendovima koja dolazi po povoljnim cijenama. Svaki tjedan lansiraju oko tisuću novih komada.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 20: Jennifer Lopez walks the runway at the Versace show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 20, 2019 in Milan, Italy.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Getty Images
Jennifer Lopez 2019. na Versace modnoj reviji

Jennifer Lopez in Versace at the 42nd Grammy Awards held in Los Angeles, CA on February 23, 2000  Photo by Scott Gries/ImageDirect
Getty Images
Jennifer Lopez 2000. na dodjeli Grammyja

Linker
20. travanj 2024 07:16