REUTERS
Tjedan mode u Parizu

Hrvatice obožavaju odjeću kao stvorenu za tulume

Omiljene dizajnerske kuće hrvatskih ljubiteljica mode - Isabel Marant, Balmain i Chloé, predstavili su kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2018. godine čiji komadi su kao stvoreni za večernje izlaske.

Isabel Marant

"Svi uvijek komentiraju kako djevojke posuđuju odjeću od svojih dečkiju, ali moj dečko uvijek posuđuje moju odjeću" prije revije za proljeće/ljeto 2018. rekla je francuska dizajnerica Isabel Marant. Baš je zato, po prvi puta, uz žensku, predstavila i mušku kolekciju - i to samo u 15 dana, nakon što se vratila s godišnjeg odmora i zaključila da bi neki komadi baš dobro izgledali na muškarcima. Reviju je otvorila jedna od najtraženijih manekenki ovog modnog mjeseca, 16-godišnja Kaia Gerber, u bijelom kompletu, a reviju je nosila i naša manekenka Faretta, koja se prošetala u crnoj verziji kompleta s pufastim rukavima. Manekenke su šetale pistom u zanimljivoj kombinaciji delikatne čipke i tkanina rezerviranih za sportsku odjeću - moglo se vidjeti pletene bikinije poput onih iz 70-ih godina prošlog stoljeća, ali i metalik jakne preuzete iz razdoblja disko groznice. Bilo je tu i lepršavih minica, kratkih hlačica visokog struka, kombinezona i asimetričnih topova kao stvorenih za ples do jutra.

Balmain

Kreacije Oliviera Rousteinga obožavaju slavne dame, poput sestara Kardashian, glumice Pamele Anderson i brojni supermodeli, koji ovoga puta nisu sjedili u prvom redu previje već su poput ruskih manekenki Natalije Vodianove i Natashe Poly hodale pistom u raskošnim kreacijama za večernje izlaske. I ova će kolekcija francuske kuće Balmain biti jedna od naprodavanijih jer je dizajner opet pogodio ravno u srca svjetskih trendseterica, ali je osim kombinacija "za van" predstavio i komade koji se nose po danu - kratke hlačice i tregerice od buklea, puloveri s dubokim V izrezom, bijele košulje, majice s natpisima, kožnate hlače... Osim prepoznatljivih pripijenih minica s metalik odsjajem, manekenke su šetale pistom i u glamuroznim dugačkim suknjama ukrašenima šljokicama, perlicama, lancima, kristalićima i pletenicama od tkanine.

Chloé

Dizajnerica Natacha Ramsay-Levi prva je Francuskinja na čelu kuće Chloé u posljednjih 30 godina, a njezina debitantska kolekcija za nadolazeću sezonu oduševila ljubiteljice brenda te osvojila neke nove obožavateljice. Kožnate gležnjače na vezanje, komadi ukrašeni minijaturnim floralnim printom, pamučne haljine oslikane simbolima očiju i ruku te izvezeni motivi konja na baršunastim odijelima - nova kreativna direktorica je istražila povijest brenda i od svakog od svojih prethodnika ponešto posudila stvorivši mozaičnu kolekciju. No otkrila je i kako vidi suvremenu parišku djevojku, koja ispod kulerskih kožnatih komada nosi svilene topove i lepršave bluze u prepoznatljivom boemskom stilu francuskog modnog brenda.

Linker
20. travanj 2024 03:56