Splash News
Zovu je 'Nuklearna Wintour'

Istu frizuru ima od 14. godine, a u horoskopu je Škorpion: Sve što još niste znali o najmoćnijoj ženi iz svijeta medija

U modnim krugovima tema dana je Anna Wintour, legendarna urednica američkog Voguea koja diktira trendove te karijere modnih dizajnera uzdiže u nebesa ili 'pokapa' u samo nekoliko sekundi.

Anna, koja je na mjesto glavne urednice Voguea zasjela 1988.godine, na glasu je kao najmoćnija žena u medijima i jedna od najstrožih šefica na svijetu, a ako je za vjerovati glasinama- tron modne boginje uskoro bi mogla napustiti.

Naime, šuška se da će Anna odstupiti od svog mjesta te ga prepustiti Edwardu Enninfulu, uredniku britanskog Voguea, što bi moglo promijeniti brojne odnose i običaje u svijetu visoke mode.

Dok ne doznamo hoće li Wintour zaista napustiti 'modnu bibliju', donosimo nekoliko zanimljivih činjenica o ovoj moćnoj ženi, koje možda još niste čuli:

Urednica američkog Voguea rođena je u Londonu 3. studenog 1949. godine, što znači da sada ima 68 godina te da je u horoskopu Škorpion.

Poslužila je kao inspiracija za knjigu "Vrag nosi Pradu", koju je napisala njezina bivša asistentica Lauren Weisberger, no priča se da je u stvarnosti puno gora od lika Mirande Priestly. Nadimak 'Nuklearna Wintour' govori dovoljno za sebe.

Anna ima dvoje djece, no za razliku od zločeste urednice u knjizi, nije riječ o blizankama. Ima 33-godišnjeg sina Charlesa i 30-godišnju kći Bee, koja radi kao filmska producentica. Od oca svoje djece, Davida Shaffera, razvela se 1999. godine.

Anna Wintour and Samuel Irving Newhouse, Jr. attend the Metropolitan Museum of Art Costume Institute gala, 'Diana Vreeland: Immoderate Style' on December 7, 1993 in New York. Article title: 'Eye: At the Met
Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala, New York, Image: 351283530, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Anna na Met gali 1993. godine

Nitko ne zna tajnu mladolikog izgleda slavne urednice - poznato je samo da već desetljećima izgleda isto.

, Image: 266079251, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mondadori Standard
Profimedia, Mondadori Standard
Anna na reviji 1999. godine

Prepoznatljivu bob frizuru Anna nosi od svoje 14. godine, a kako bi za vrijeme modnih revija izgledala besprijekorno, svoju 'kacigu za boj' urednica fenira dva puta dnevno - ujutro i u kasno poslijepodne.

Feb. 10, 2003 - U.S. - KRT LIFESTYLE STORY SLUGGED: NYFASH-OSCARDELARENTA KRT PHOTO BY NICOLAS KHAYAT/ABACA PRESS (February 10) NEW YORK, NY -- Vogue's fashion editor Anna Wintour and Andre Leon Talley attend the showing of the Oscar de la Renta Fall line on Monday, February 10, 2003. (gsb) 2003, Image: 193811513, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives
Profimedia, Zuma Press - Archives
Anna na reviji 2003. godine

Stroga urednica ima odličnu plaću, ali i budžet koji je predodređen za dizajnersku odjeću. Šuška se kako na raspolaganju godišnje ima 200.000 dolara kako bi se odjenula za evente i modne revije.

Njezina prva naslovnica za Vogue bila je toliko drugačija od norme da su djelatnici u printu mislili kako je riječ o pogrešci. Na njoj je mlada izraelska manekenka Michaela Bercu nosila traperice i jaknu s križem, s potpisom Christian Lacroix.

Vogue/Instagram

Uz sunčane naočale i bob frizuru, dio prepoznatljivog looka Anne Wintour čine haljine s potpisom Prada i sandale dizajnera Manola Blahnika. Već 20 godina, Anna obožava model s kitten petom i remenčićima, a u zimskim danima mijenja ih čizmama do koljena.

Anna Wintour
The 4th Annual Fashion Rocks at  Radio City Music Hall, New York, America - 06 Sep 2007

 693029as, Image: 226106560, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Sunčane naočale, brenda Chanel, Anna nosi iz praktičnog razloga - kako nitko ne bi uočio da joj je dosadno. "Postale su dio mog oklopa", izjavila je.

Od razvoda 1999. godine, Anna je u vezi je sa Shelbyjem Bryanom, investitorom iz Teksasa, s kojim se rijetko pojavljuje u javnosti.

Uredništvo joj je u krvi! Otac joj je bio urednik London Evening Standarda i naučio ju je brojnim poslovnim lekcijama.

Editor-in-chief of American Vogue Anna Wintour and her daughter Bee Shaffer (L) pose as they arrive at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of
Foto: Reuters/EPH / REUTERS
Editor-in-chief of American Vogue Anna Wintour and her daughter Bee Shaffer (L) pose as they arrive at the Metropolitan Museum of Art Costume Institute Gala (Met Gala) to celebrate the opening of "Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology" in the Manhattan borough of New York, May 2, 2016. REUTERS/Lucas Jackson TPX IMAGES OF THE DAY

Nakon školovanja, Anna je u Velikoj Britaniji radila za časopis 'Harper's & Queen' kao modni novinar. Premda je imala inovativne ideje i radila fantastične editorijale, zbog neslaganja sa suradnicima dobila je otkaz te s dečkom preselila u Ameriku. 1975. godine dobila je posao mlađeg urednika u 'Harper's Bazaaru' gdje je dobila otkaz nakon samo devet mjeseci jer su nadređeni smatrali da 'ne razumije američko tržište'.

Dugo je kružila priča da je otkaz dobila jer je upoznala Boba Marleyja na jednom snimanju i s njim nestala na tjedan dana, no prošle godine u showu Jamesa Cordena izjavila je da pjevača nije nikad upoznala, ali bi svakako završila u njegovom naručju da je.

Vogue editor Anna Wintour attends Oscar de la Renta AW18 at Cunard Building during New York Fashion Week in New York City, New York on February 12, 2018.
<P>
Pictured: Anna Wintour
<B>Ref: SPL1658630  120218  </B><BR/>
Picture by: Christopher Peterson/Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Christopher Peterson/Splash News

Glavnoj urednici 'modne biblije' iznimno je važna disciplina - ustaje u 5 ujutro, a u krevet ide u 22 sata.

Ako želite da vas Anna zaposli, zaboravite na bojažljivost. "Ne volim ljude koji na sve govore 'da'. Želim ljude s kojima mogu raspravljati i koji imaju svoj pogled na teme vezane uz magazin", izjavila je jednom. Ne voli ni lijene zaposlenike, izjavila je kako New York obožava jer je pun ljudi koji žele raditi.

Linker
25. travanj 2024 02:30