Mario Jaksic
Baggiz

Iz čakovečkog studija stiže nova kolekcija ekoloških ručno rađenih torbi

Jednostavna, pročišćena i minimalistička - takvu viziju jeseni imaju kreativci iz čakovečkog studija Baggiz.

Potraga za "svetim gralom" među torbama - svevremenskim primjerkom koji usrećuje, ali i ispunjava dužnost čuvanja svih sitnica, još uvijek traje u radionici brenda modnih dodataka Baggiz. A s tom idejom dizajneri su krenuli i u stvaranje posljednje kolekcije torbi za jesen/zimu 2017. godine po nazivom "Simplicity".

Mario Jaksic

Mario Jaksic

Jednostavne i čiste linije te klasičan dizajn upotpunjen zanimljivim detaljima okosnica su torbi proizvedenih u Hrvatskoj koje dolaze u dva modela. I manji i veći model lišeni su svih nepotrebnih detalja, a u prvi plan se stavljaju materijal, oblik i funkcija torbe. Glavno obilježje kolekcije su neobične podesive ručke, koje se prilagođavaju prema želji i potrebama osobe koja nosi torbu. Novi komadi namijenjeni su romantičarkama u duši koje vole pomalo pomaknute modne dodatke. Torbe koje su ujedno diskretne i neobične, minimalističke, ali i upečatljive uklopit će se u dnevne, poslovne ili večernje modne odabire.

Mario Jaksic

Mario Jaksic

Pri odabiru materijala najvažnija je kvaliteta, a osim eko kože u 3 boje - crvenoj, tamnosmeđoj i crnoj - novost su modeli u potpunosti izrađeni od pluta, koji je 100% ekološki prihvatljiv i veganski proizvod. Suprotno uvriježenom mišljenju, ovaj prirodni materijal jako je izdržljiv te otporan na vodu i mrlje. Idealna je zamjena za kožu, s vremenom se mijenja i dobiva patinu, postaje podatniji i mekši, ali i dalje zadržava svoju teksturu i karakteristike - od koje je najbitnija ta da je izrazito lagan. Čakovečki dizajneri posebno su ponosni na činjenicu što su novom kolekcijom torbi od "eco-friendly" materijala pridonijeli očuvanju planete te potaknuli na čuvanje Zemljinog ekološkog sustava.

Mario Jaksic

Mario Jaksic

Mario Jaksic

Linker
21. travanj 2024 01:19