Getty Images for Dior
Razlog za slavlje

Kate Moss obara rekorde: 40. put na naslovnici modne biblije

Iako je najviše žarila i palila modnom scenom u devedesetima, jedna od najpoznatijih manekenki svih vremena još uvijek gostuje na naslovnici jednog od najutjecajnijih modnih časopisa čija je dugogodišnja muza.

Britansko izdanje magazina Vogue kao da ne može bez Kate Moss (43). Slavna manekenka ponovno krasi naslovnicu modne biblije i to 40. put u svojoj karijeri. Kada bi se zbrojile sve naslovnice, Kate je provela čak tri godine na naslovnici ovog časopisa. Prvo izdanje odradila je davne 1993. sa samo 19 godina.

Glavni urednik britanskog Voguea Edward Enninful izjavio je kako ga je Kate osvojila čim ju je upoznao, a tada je imala samo 15 godina.

"Ona je vrlo direktna. Svaki put kada je pogledate, shvatite koliko je snažna, a osobito kada ste u njezinom društvu. Prvi put smo se upoznali na castingu za Pepe Jeans. Odmah smo kliknuli. Oduševila me njezina energija i ljepota. Svi su je odmjeravali", napisao je Edward u uvodnom tekstu za svibanjsko izdanje.

Kate je svoj posao uvijek shvaćala vrlo ozbiljno, čak i od samih početaka. "Kao model spremna sam stajati na minus 30 u bikiniju. To klijent traži od mene i to je moj posao", izjavila je tada.

"Kate je žena velikog stila. Ona živi za modu i kroz nju, ima osjećaj za odjeću. Na snimanjima, kad stane pred fotoaparat, se pretvara u mnogo različitih likova. Avanturistica je, smiješna, vrckava, brižna i odana. Kate je zvijezda naslovnice. Veselim se 41.!", dodao je Enninful koji je za svibanjsko izdanje s Kate pripremio tri različite naslovnice.

Linker
19. travanj 2024 11:00