Piccola creations

Komadi s inicijalima za kojima 'it' cure luduju: Kreatorica Piccola torbica nam otkriva tajnu svog uspjeha

Modni dodaci slaba su točka gotovo svake žene, a ako je riječ o jednom personaliziranom komadu, još im je teže odoljeti. Prepoznala je to i mlada dizajnerica koja je iz hobija stvorila uspješan brend čije modne dodatke i odjeću ne vole samo Hrvatice, već i trendseterice izvan granica naše zemlje.

U posljednje vrijeme jedan pogled na Instagram domaćih modnih blogerica i influencerica ima jedan zajednički motiv - zanimljive i atraktivne torbice s inicijalima koje se uklapaju u svaku street style priču. Radi se o torbicama hrvatskog dizajna koje su nastale u kreativnoj radionici Doriane Miletić (26), osnivačice brenda Piccola Creations.

Popričali smo s Dorianom o brendu i ideji iz koje se rodila poslovna priča koja seže i izvan granica Hrvatske. Kako nam je mlada Zadranka kazala, česti su upiti i iz dalekih zemalja, a otkriva nam i što se još sprema u njihovoj radionici.

Piccola Creations pouch bag, €150

Tko stoji iza Piccola kreacija i kako je brend nastao?

- Iza brenda i kreacija stojim ja, Doriana Miletić, osnivačica i dizajnerica svih kreacija. Brend je nastao sasvim slučajno, uz studij i hobi te iz ljubavi prema kvaliteti, dobrim unikatnim i personaliziranim odjevnim predmetima te modnim dodacima. Prije četiri godine nisam imala mogućnosti kupiti personalizirani hrvatski proizvod te sam se odlučila sama sebi izraditi torbu za ljeto koja je zaludjela cijelu Hrvatsku, a mogu reći i mnoge druge gradove u Europi i izvan nje.

Piccola Creations pouch bag

Zimi su prevladavale beretke, a sada sve više viđamo male torbice s inicijalima... Što spremate za ljetnu sezonu, jesu li cekeri i dalje Vaš adut?

- Canvas i Monogram Pouch must have su modeli ovog proljeća i ljeta. Naše nove modele cure obožavaju, a trenutačno u pripremi imamo odjevne predmete i nove modne dodatke. Cekeri se prodaju cijelu godinu, svugdje po svijetu cijeloga ljeta... Veliko nam je zadovoljstvo kad ih šaljemo u egzotične zemlje.

Kako nastaju vaši modni dodaci, koliko traje proces izrade i koje materijale koristite pri izradi?

- Uzmimo za primjer našu novu Monogram Pouch, koju dizajniramo, konstruiramo i izrađujemo od trajnih materijala kao što je koža. Pripada u kategoriju luksuznog proizvoda, izradom i kvalitetom opravdava svoju cijenu. Svaki Pouch prođe kroz naše ruke nekoliko puta i svakom detalju se pridaje pažnja, čak koristimo i posebne niche parfeme prilikom pakiranja Piccola proizvoda. Obično je to proces kod izrade svih artikala, bilo da je riječ o proizvodima izrađenima od "nule" ili personaliziranim proizvodima.

Piccola Creations pouch bag

Koja bi bila tajna Vašeg uspjeha - koliko je teško uspjeti kao mali brend na našem tržištu i koliku ulogu u tome igraju društvene mreže?

- Tajna uspjeha je u spoznaji da nikad u životu nisam naučila nešto od osobe koja se sa mnom složila. Svi se mijenjamo i to je jedina konstanta u životu, međutim u toj promjeni je važno biti svjestan sebe i kako visoko postaviti ciljeve i očekivanja za budući razvoj. Mi u Piccoli imamo želju za stalnim razvojem, učenjem i napredovanjem. Nedavno smo lansirali našu web trgovinu i mogu vam reći da preko 90% prometa dolazi sa socijalnih mreža.

Piccola Creations canvas torba, €135

Međutim, osim društvenih mreža i e-kanala, odlučili smo se i na malo veći fokus na maloprodajne distribucijske kanale te trenutno pregovaramo s dvije multibrand/koncept trgovine van Hrvatske. Jako se veselimo tim suradnjama!

Instagram
Piccola Creations pletene torbe

Koji je proizvod najprodavaniji i kako ga cure najčešće stiliziraju?

- Ovisi o sezoni - zimi su najprodavaniji personalizirani šalovi od kašmira i vunene ručno pletene beretke, a ljeti je najprodavaniji komad - i ove sezone must have - straw bag, odnosno pletena torbica. Ja volim nositi Canvas torbice u kombinaciji s levisicama plus bijeli t-shirt i otkačene tenisice ili klasične jednobojne mokasinke. Pouch bag uz bijelu haljinicu s jeans jaknom i spremna sam!

Piccola Creations pouch bag

Otkuda crpite inspiraciju - vodite li se aktualnim modnim trendovima?

- Osobno ne pratim trendove i nikad se nisam vodila aktualnim modnim trendovima ni u odijevanju ni u stvaranju Piccola proizvoda. Imam neki svoj izričaj, koji je vrlo jednostavan i uvijek začinjen nekim posebnim detaljem. Kupujem ono što mi se sviđa i tako i nosim. Drago mi je što klijentice vole naš senzibilitet, prepoznaju kvalitetu i što ostaju vjerne brendu iz sezone u sezonu.

Linker
13. travanj 2024 07:43