promo / priredba
sovilj i roisin murphy

Kraljica britanske dance scene zaljubila se u nakit hrvatskog dizajnera na prvi pogled

Kraljica britanske dance scene stigla je u Rovinj gdje je nastupila na Rovinj Summer Music Festivalu, a dok je skakala po pozornici oko vrata je nosila nakit domaćeg dizajnera koji ju je oduševio na prvi pogled.

Popularna glazbenica, kompozitorica, performerica, dizajnerica, mnogima najviše poznata kao pjevačica nekada vrlo popularne glazbene skupine Moloko, Roisin Murphy prije nastupa u Rovinju upoznala je rad domaćeg dizajnera Nenada Sovilja. Kroz druženje i posjet njegovom ateljeu u rovinjskom luksuznom Grand Park hotelu upoznala se sa Soviljevim radom i nakitom te su dogovorili i skorašnju suradnju. Glazbenici se toliko svidio nakit da je za nastup u Rovinju samoinicijativno izabrala ogrlicu iz njegove posljednje kolekcije Monument kojoj je inspiracija bila fontana Manduševac sa središnjeg zagrebačkog trga.

sovilj s roisin murphy u rovinju prije njezinog nastupa 2019
promo / priredba

sovilj s roisin murphy u rovinju prije njezinog nastupa 2019
promo / priredba

"Mnogo smo razgovarali o mom, ali i njenom radu jer sve kostime za nastupe ona osobno kreira te smo zapravo kliknuli na toj umjetničkoj razini. Čak smo razgovarali i o nekoj potencijalnoj kolaboraciji gdje bih joj ja pomogao oko kostimografije za nakit za njezine nastupe. Kasnije mi je njezin suradnik za kostime rekao kako joj se jako sviđa moj rad, a osobito ogrlica, koju je odmah stavila oko vrata", ispričao je Nenad Sovilj o susretu i druženju te dodao da je Roisin stvarno cool, iznimno zabavna i opuštena, ali se "definitivno osjeti aura dive i zvijezde".

"Iznimno je cijenim, glazba koju stvara je umjetnost, ima nevjerojatnu boju glasa, a uz sve to još je i modna ikona! Raduje me ovaj susret s njom i moguća suradnja!"- poručio je domaći dizajner nakita.

sovilj s roisin murphy u rovinju prije njezinog nastupa 2019
promo / priredba

Linker
15. travanj 2024 07:57