IKONA

Marijana Batinić u novoj kolekciji slavi sve žene: ‘Uvijek se moramo osjećati dobro u svojoj koži‘

Nakon što su javnost nedavno zainteresirale sneak peekom u kolekciju IKona, voditeljica Marijana Batinić, dizajnerina Kristina Burja i stilistica Iva Gradišer predstavljaju modnu kampanju koja je zaokružila ovu jedinstvenu priču o samopouzdanju, samoodrživosti i prijateljstvu.

Kolekcija IKona nastala je kao rezultat dugogodišnje suradnje Krie Designa i Marijane Batinić te stilistice Ive Gradišer koja s Marijanom surađuje na raznim projektima. Cilj je bio kreirati kolekciju koja nema rok trajanja te nije ograničena sezonom i dizajnom odjeće, ona koja će biti aktualna samo kratko i nestati. Ovo je, poručuju tri udružene kreativne snage, drugačiji koncept.

image
Marijana Batinić u ulozi IKone
SANJA JAGATIC

Snaga stvarne žene je inspiracija, poruka i temelj ove modne priče, ne samo zapisan i(li) dogovoren na nekom sastanku, već i proživljen u stvaranju odjeće, a onda i njezinoj prezentaciji jer i kolekciju i kampanju, naime, potpisuju žene.

Dizajnerica Kristina Burja već godinama zagovara održivost i mišljenja je da modna industrija mora usporiti zbog našeg planeta. Zato je i ideja o odbacivanju sezonskih kolekcija već neko vrijeme prisutna u njezinim promišljanjima o modi.

image
Ovo nije sezonska kolekcija.
SANJA JAGATIC

Čitajte i: Sakoi, košulje, cool majice i efektne čarape dio su nove Elfs kolekcije za klasičare

"Volim to što nesezonskim pristupom kolekcijama svoje omiljene komade možete nositi cijelu godinu i godinama. Često me pitaju za neke kreacije iz starih kolekcija od prije šest, sedam godina i iznenade se kad čuju da su i dalje u proizvodnji i da neće nestati s dolaskom sljedeće kolekcije. A to i jest ljepota ove suradnje kojoj smo dali ime IKona - pripovijeda priču o bezvremenskom dizajnu koji ne poznaje sezone, a pogotovo nije namijenjen samo ženama savršene linije. IKona smo sve mi, s naglaskom na našim različitostima", poručuje dizajnerica Kristina čiji je dizajn, zbog originalnog pristupa modi, prepoznat i izvan naše zemlje.

image
Ovi predmeti nalaze se u IKona korneru u Krie Boutiqueu.
SANJA JAGATIC

"Svaka od nas tri u kolekciju je unijela dio svoje osobnosti i estetike, sve su to komadi koje bih i sama nosila. Riječ je o jednostavnim, ali snažnim krojevima za sada izrađenih od ugodnih materijala poput svile, pamučnog kepera i konca. Ono što mene veseli u ovoj kolekciji jest mogućnost igranja s nekim odjevnim predmetima, npr. haljina koja se može nositi s obje strane, prednje i stražnje, te uz promjenu modnih dodataka i po potrebi prigode može postati dio neke totalno drukčije stilske priče. Naša kolekcija će se s vremenom nadograđivati i širiti, a svi odjevni predmeti nalaze se u IKona korneru u Krie Boutiqueu", objasnila je Iva.

image
Kolekcija je nastala kao suradnja Krie Designa i Marijane Batinić
SANJA JAGATIC

Marijana svojim modnim stilom oduševljava mnoge i zato je IKona već nakon sneak peeka u kolekciju zainteresirala javnost, a ovim fotografijama kolekcije s potpisom Sanje Jagatić, na kojima je Marijana u glavnoj ulozi, poruka je još glasnija.

Čitajte i: Zavirite u Lunilou morski svijet kupaćih kostima: Nova kolekcija inspirirana je jednom od najljepših žena na svijetu

"Žena se mora osjećati dobro u svojoj koži, bez obzira na to u kojoj je životnoj fazi te jednako dobro komunicirati svoju osobnost bez obzira na sve svoje nesavršenosti. Neke kreacije koje su dio IKone nastale su prije moje trudnoće, neke za vrijeme, a neke nakon trudnoće, kada sam bila u najosjetljivijoj fazi. IKona mi je omogućila da se uvijek osjećam odlično i sigurno. I sezonalnost pada u zaborav, a sve to ima puno smisla u današnjem svijetu. Sami kreiramo svoju sliku u javnosti, a moda je dio te slike, htjeli mi to ili ne. Danas odjeća koju nosimo igra važnu ulogu u komunikaciji našeg načina života", objašnjava Marijana koja je još jednom dokazala kako nas moda potiče da sudjelujemo i promišljamo kreativno - i to svaki dan.

image
Željeli su stvoriti kolekciju koja nema rok trajanja.
SANJA JAGATIC

Komadi se u raznim varijantama i bojama mogu pronaći u Krie Design boutiqueu, u Gundulićevoj 9, u Zagrebu.

Linker
19. rujan 2022 21:57