Getty Images for Michael Kors
Proljeće/ljeto 2018.

Miljenici publike Michael Kors, Ralph Lauren i Marc Jacobs predstavili nove kolekcije

Američki modni dizajneri oduševili su publiku svojim kreacijama za iduću sezonu koje su ženstvene i nosive te pokazali zašto njihovu odjeću obožavaju žene diljem svijeta.

Michael Kors

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 13:  A model walks the runway for Michael Kors Collection Spring 2018 Runway Show at Spring Studios on September 13, 2017 in New York City.  (Photo by JP Yim/Getty Images for Michael Kors)
Getty Images for Michael Kors

Kako se odjenuti za vrućine, a da ne izgledate kao da idete na plažu? Odgovor na to pitanje ima dizajner Michael Kors koji je predstavio proljetnu kolekciju za urbane žene koje se na sebe ne boje staviti dašak boje ili tropski uzorak. Vješto je proljeće prenio i na "stroge" komade - odijela, sakoe i balonere. Ispod predimenzioniranih sakoa, posuđenih iz muških ormara, nose se ženstvene slip haljine, a uz lepršave haljine kombiniraju se veliki kožnati remeni.

Ralph Lauren

Model Birgit Kos walks on the runway during the Ralph Lauren Fashion Show at New York Fashion Week Spring Summer 2018 held in New York, NY on September 13, 2017., Image: 349294357, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA

Ne zna se što je više pažnje privlačilo na reviji dizajnerske legende Ralpha Laurena. Naime, manekenke je u odjeći iz nove kolekcije poslao da šeću između najljepših primjeraka limenih ljubimaca iz njegove garaže, od kojih neki vrijede i po nekoliko desetaka milijuna dolara. No, čak ni Ferrariji ni Bugattiji, nisu mogli odvući pogled od odijela i pencil suknji na kockice i toaleta od tila u kojima su hodale manekenke Faretta, Kendall Jenner i Bella Hadid. Osim kreacija za crveni tepih, uparenih s pokojim kožnatim komadom poput motociklističke jakne, predstavio je i elegantne smokinge u modernijoj verziji - s nagalšenim ramenima.

Marc Jacobs

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 13:  Aya Jones walks the runway for Marc Jacobs SS18 fashion show during New York Fashion Week at Park Avenue Armory on September 13, 2017 in New York City.  (Photo by Slaven Vlasic/Getty Images for Marc Jacobs)
Getty Images for Marc Jacobs

Zločesti dečko mode, dizajner Marc Jacobs, već 25 godina publiku drži na rubu stolaca prilikom predstavljanja novih kolekcija. A tako je bilo i ovog puta - manekenke su nosile kreacije sa šljokicama i printom predimenzioniranog cvijeća, a sve to na sportske sandale, donje dijelove trenirke i svilene turbane. Za jarki kolorit, inspirirao se, kako je otkrio, sa svojim strarim kreacijama te u potrazi za "pretjeranim, , dekadentnim i egzotičnim" otišao u svoju arhivu. I dok su prvim dijelom revije vladali predimenzionirani vuneni puloveri, jakne, kaputi i sakoi, drugi dio bio je u znaku svilenih i šljokičastih haljina u otkačenim uzorcima.

Linker
19. travanj 2024 07:46