Franjo Matković
nova kampanja zagrebačkog dizajnera

Mračne balerine u novoj kampanji Ivice Skoke

Raskošne i glamurozne haljine zagrebačkog dizajnera Ivice Skoke oživjele su pred objektivom modnog fotografa Franje Matkovića. Rezultat je dramatična modna kampanja inspirirana Degasovim balerinama.

"Želja mi je bila prikazati kreacije u pokretu kada do izražaja dolazi sva njihova raskoš te ih vizualno pomaknuti prema slikarstvu i tako postići pomalo nadrealnu i bajkovitu atmosferu" - objašnjava Franjo Matković.

Kolekciju za koju je snimljena kampanja, zagrebački je dizajner predstavio na BIPA FASHION.HR-u: ljepota žene, senzualnost pokreta i gracioznost te pomalo mistična i dramatična ljepota naglašena je u Skokinim kreacijama koje prizivaju glamur davnih modnih era 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća.

Franjo Matković

"Ideja nam je bila pokazati bezvremensku ljepotu žene koja se u ovim haljinama osjeća nesputano, ženstveno, senzualno i pomalo drsko. Ovo su kreacije za posebne trenutke u kojima se žene koje ih nose tako trebaju i osjećati" - izjavio je Ivica Skoko povodom lansiranja nove kampanje.

Franjo Matković

Novom kolekcijom dominira omiljena boja dizajnera, crna, a haljine krasi bezbroj ručno rađenih detalja kao što su ukrasi od perja, svilene trakice te neizbježne šljokice i perle. Skoko je i ovom kolekcijom pokazao da je čarobnjak kad su u pitanju veličanstvene večernje haljine.

Franjo Matković

Franjo Matković

Franjo Matković

Linker
23. travanj 2024 13:32