Paula Sikirić kao model nove Sever kolekcije
 Zvonimir Ferina
idila sa severovim potpisom

Paula Sikirić kao Vasilisa Severova: Zimska kolekcija domaćeg dizajnera osvaja na prvu

Dizajner Robert Sever puni 18 godina na modnoj sceni. Romantičan, šarmantan i odvažan dizajn svaku kolekciju personificira kroz lik žene kojoj Sever posvećuje kolekciju. Ove sezone njegova zimska kolekcija nosi naziv Vasilisa Severova i dolazi kao nastavak jesenske kolekcije lansirane prvog dana jeseni.

Za ulazak u zimu dizajner priprema kolekciju koja će s 40 lookova predstaviti njegovu suvremenu, a istovremeno šik ženu. Profinjena, ležerna i ženstvena je kolekcija koju dizajner priprema s puno ručne dorade. Sever se u izradi jako posvećuje zanatskim finesama, koje se jako često primjenjuju u izradi visoke mode poput ručnog plisiranja, oslikavanja te ručnog veza.

Haljine, suknje, veste, ove su sezone u toplim nijansama izrađene od vunenih štofova, čipke, damasta, viskoze, tila i svile dok su kaputi izrađeni od brokata, bogati, raskošni i šik. Poznat po svojim pletivima, koja su već nekoliko sezona must have komad, i u novoj kolekciji Sever priprema veste od nekoliko vrsta pletiva, od ručnog do industrijskog ukrašenog ručno vezenim detaljima. Okosnica cijele kolekcije je odjeća koju krase detalji koji se blago referiraju na neke povijesne elemente.

Zvonimir Ferina
Paula Sikirić kao model nove Sever kolekcije

Zvonimir Ferina
Paula Sikirić kao model nove Sever kolekcije

"Vasilisa je, kako priča kaže, nakon svih svojih zgoda postala princeza. Upravo tako sam i ovu kolekciju nazvali Vasilisa Severova kako bi naglasio da ova kolekcija ima elemente koji su više od samo pret-a-portera čime se inače bavimo. U kolekciju ću ukomponirati još neke neočekivane dekorativne elemente, no to ćemo ostaviti kao iznenađenje za reviju. Moda mora biti uzbudljiva, nova, intenzivna, što nastojimo postići svake sezone", kaže Sever koji će novu kolekciju predstaviti na BIPA Fashion.hr-u.

Zvonimir Ferina
Paula Sikirić kao model nove Sever kolekcije

Linker
19. travanj 2024 19:15