ETNO HOCH

Podrška domaćem dizajnu! Uršula Tolj nakon Eurosonga uživala u zasluženom odmoru

Poznate dame predstavile su kolekciju glamuroznih kaputa od lana i konoplje. Uratci brenda Etno butik Mara predstavljeni su u zagrebačkoj kavani Kavkaz.

Glumica Mila Elegović, operna pjevačica Sandra Bagarić, voditeljica Uršula Tolj i književnica Sanja Pilić predstavile su limitiranu kolekciju ljetnih ogrtača od lana i konoplje dizajnerica Vesne i Marije Milković, majke i kćeri iz brenda Etno butik Mara.

Predstavljanje je održano u zagrebačkoj kavani Kavkaz pred objektivom fotografa Zvonimira Ferine, a poznate dame odjenule su modele od stogodišnjeg ručno tkanog lana i konoplje prirodne boje, ukrašene zlatovezom, ogledalcima, staklenim perlama i šljokicama te upotpunjene torbama i ruksacima u istom stilu.

image
ZVONIMIR FERINA

Čitajte i: Modni klasik koji obožavamo: Martina Bienenfeld zna kako nositi malu crnu haljinu na moderan način

- Obožavam dizajn Etno butika Mara, naročito njihov nakit, a oduševila me i njihova kolekcija dječjih kaputa, pa su jedan model crvene boje sašili u mojoj veličini – rekla je Mila Elegović dodavši da bi laneni kaput najradije odjenula na crni badić.

image
ZVONIMIR FERINA

Kreacije su, naime, izuzetno elegantne, a istodobno nosive u svim situacijama, zbog čega jednako dobro pristaju uz svečane haljine kao i traperice. - Htjele smo pokazati da pod utjecajem etno stila mogu nastati kreacije visoke mode i zato smo kolekciju nazvali Etno Hoch – rekla je Vesna Milković koja je kreirala odjeću za mnoge poznate osobe iz javnog života, između ostalog i za bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović.

image
ZVONIMIR FERINA

Čitajte i: Brza inspiracija! Blogerica Ivana Pirizović u kombinacijama koje ćete lako kopirati, znamo i kako

Njezine kreacije je u nekoliko navrata nosila i Uršula Tolj koja smatra da je ova kolekcija idealna za predstavnice diplomacije ili kao poklon, jer na najljepši način predstavlja hrvatsku tradicijsku baštinu. Kako je riječ o limitiranoj kolekciji, svaki kaput ima svoj broj i oznaku, a svakoj se klijentici po želji može izvesti i ime.

Linker
16. travanj 2024 18:58