Getty Images
NOVI DOKUMENTARAC

Pogled iza zatvorenih vrata modne kuće Dior

Prije dvije godine objavljen je dokumentarni film o modnoj kući Dior u kojoj se pratio nastanak prve kolekcije Rafa Simonsa, sada već bivšeg kreativnog direktora, za ovog modnog giganta. Sada taj film dobiva svojevrsni nastavak.

Britanski TV kanal More4 će 9. veljače, na prvi dan Tjedna mode u New Yorku, emitirati novi, dvodijelni dokumentarni film "Inside Dior". U prvoj epizodi moći ćemo vidjeti kako se modna kuća sprema proslaviti 70. rođendan, a druga epizoda prati pripremanje prve revije nove kreativne direktorice Marije Grazije Chiuri.

Prema najavi kanala More4, serijal "otvara diskusiju o modi, ženstvenosti i ženskom identitetu te načinima na koji se on promijenio otkako je Dior pokrenut četrdesetih godina prošlog stoljeća". Prva kolekcija Marije Grazije Chiuri svakako je otvorila rasprave o ovim pitanjima budući da je ova talijanska dizajnerica prva žena na čelu ovog luksuznog brenda koji postoji više od sedamdeset godina.

Getty Images

Ona je svojom prvom kolekcijom poslala snažnu feminističku poruku, prvenstveno majicama s natpisom "We Should All Be Feminists" koje su se pokazale kao izvstan modni izbor u nedavnom "Ženskom maršu na Washington".

Linker
20. travanj 2024 13:43