Franjo Matković
ČISTA ČAROLIJA

Prvi smo pogledali čarobne vjenčanice iz nove kolekcije dvojca eNVy room

Nova kolekcija slavnog domaćeg modnog dvojca eNVy room broji 50 novih modela vjenčanih haljina. U ponudi imaju i neke modele iz prošlogodišnje kolekcije pa ukupna ponuda prelazi brojku od 100 vjenčanih modela.

Vjeko Franetović i Nikica Ivančević predstavljaju novu kreaciju vjenčanica koja neće ostaviti ravnodušne poznate zvijezde, modne kritičare, ali i ostale zaljubljenike u modu.

Od krojeva je najzastupljeniji A kroj koji pristaje svakoj građi te je najudobniji. Jači fokus ove godine dali su vjenčanicama koje prate liniju tijela, no i dalje dominiraju lepršavi modeli po kojima je modni dvojac itekako prepoznatljiv. Korzeti prianjaju uz tijelo poput druge kože, a duboki dekoltei dodatno su učvršćeni prozirnom mrežicom kako ne bi bilo nezgodnih situacija i kako se mladenka u svakom trenutku može osjećati nesputano i neopterećeno. Jedan od traženijih izreza je lađa koji fokus stavlja na ramena i vrat.

Lepršavi modni dvojac ima široki raspon materijala, dezena i tekstura. Neizostavnoj čipki koja je ovoga puta nešto sitnija i nježnija, pridružile su se točkice koje se rasipaju dužinom cijele haljine, a dodatno su ukrašene biserima i šljokicama decentnog sjaja. Blago reljefne teksture dodatno daju 3D dojam i jako lijepo komplimentiraju svilenom šifonu od kojeg su radili lepršave donje dijelove. Jedan od hit materijala za ovu sezonu je svakako mekani svileni saten koji ima lepršavost, ali i lijepi pad. Nježno miluje tijelo dajući jedan jako luksuzan dojam, a pri tome nije težak i sjajan je materijal za ljetna vjenčanja. Od njega su uglavnom radili izvedenice slip haljina koje smo dodatno ukrasili mekim perjem ili malenim biserima, dok su leđa ostavljali gola te isprepletena s tankim bretelama.

Od detalja tu su predimenzionirane transparentne mašne koje su često koristili na minimalističkim haljinama kao dominantan detalj. Jaki fokus su stavili i na leđa te ponudili zanimljiva i senzualna rješenja kao što su mekani i lepršavi volani koji se spuštaju od dekoltea preko ramena i lopatica. S biserima su dali reljefni dojam bilo da su ih aplicirali dužinom cijele haljine ili pak naglašavali struk. U svakom slučaju dvojac naglašava kako je ovo do sada možda najnježnija kolekcija u kojoj je jaki fokus na sitnim detaljima. Recept za savršenu vjenčanicu dodaju krije se u jednostavnosti. Upravo to je, naglašavaju, bila misao vodilja pri kreiranju i osmišljavanju ove bridal kolekcije.

Linker
24. travanj 2024 00:47