Senja Vild
Inspiracija Japanom

Sklad kontrasta u novoj kolekciji odjeće "Shibui" Ane Marije Ricov 

Modna dizajnerica Ana Maria Ricov svojom novom kolekcijom odjeće "Shibui" podržava ideju slow fashiona odjećom koja je univerzalnog karaktera, s fokusom na kvalitetne tkanine, izradu i karakterističan dizajn.

Kolekcija je inspirirana japanskim tradicionalnim pogledom na estetiku Shibui čije se odlike jednostavnosti, diskretnosti, suptilnosti i nenametljive ljepote - primjenjuju i u japanskoj arhitekturi. Odjevni predmeti se doimaju jednostavni, ali sadrže suptilne detalje, poput tekstura i neobičnih konstrukcijskih rezova kojima se jednostavnost uravnotežuje sa složenosti. Nenametljivi crno - bijeli tonovi i višefunkcionalnost nošenja doprinose eleganciji u raznolikim prigodama. Kolekcija je namijenjena ženama koje se prepoznaju u minimalističkoj estetici, a pripada razredu priuštive elegancije.

Marija Gašparović
Ana Maria Ricov

Ključni estetski motiv koncepta Shibui, pored minimalizma čini i tzv. opozicija grubosti i elegancije te jednostavnog i složenog – principe koje je dizajnerica Ana Maria Ricov primijenila u svojoj odjevnoj liniji Shibui. "Odjevni predmeti izgledaju kao da su jednostavni, ali sadrže suptilne detalje, poput tekstura i neobičnih konstrukcijskih rezova koji uravnotežuju jednostavnost sa složenosti. Kolekcija je usmjerena na nenametljive tonove, crnu i bijelu, koje su prilagodljive svakom oku i umu, pa samim time i estetski vječne. Ruksak i sandale, kao i nakit, izrađeni su od gumirane tkanine s metalnim zatvaranjima. Vremenom, takva odjeća ne gubi estetsku vrijednost." – predstavila je Ana Maria Ricov svoju modnu kolekciju Shibui, koja je dostupna u AMR Showroomu (dvorište Vodnikove 8).

Senja Vild

Ana Maria Ricov svojim kolekcijama nastoji skrenuti pažnju na današnji globalni apsurd u količini proizvodnje odjeće. Kao dizajnerica kreira dugovječnu odjeću bezvremenskog stila za žene koje ne podliježu brzo mijenjajućim modnim trendovima, već cijene autentičan dizajn, posvećenost detaljima i kvalitetnu izradu.

Senja Vild

Senja Vild

Iza art direkcije kampanje stoji Ana Maria Ricov, dok fotografije potpisuje mlada umjetnica Senja Vild. Fotografije su nastale u studiju Botanike koji sugerira na prirodnost i bliskost s prirodom. Studio Botanike spaja praksu arhitekture, hortikulture i dizajna s ciljem sveobuhvatnog oblikovanja prostora u kojemu je priroda neizostavni dio. Šminka i kosa također slijede ideju minimalizma i prirodnosti, a potpisuje ih vizažistica Silvija Bradica i frizer Renata Anderluh Bernardić. Model je mlada i perspektivna Matea Turković iz agencije Tijara.

Senja Vild

Senja Vild

Senja Vild

Linker
25. travanj 2024 09:05