Getty Images
Tjedan mode u Milanu

Slavlje ženstvenosti: Nosit će se komadi koji naglašavaju liniju

Talijanske modne kuće za sezonu proljeće/ljeto 2018. najavljuju doba ženstvenosti - manekenke su na reviji Max Mara, Fendi i Prada prošetale u suknjama, haljinama i balonerima u kojima se ocrtava linija, ali i u komadima posuđenima iz muškog ormara.
Max Mara

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 21:  A model walks the runway at the Max Mara show during Milan Fashion Week Spring/Summer 2018 on September 21, 2017 in Milan, Italy.  (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)
Getty Images

Reviju su otvorile manekenke odjevene u najpoznatiji komad talijanskog brenda Max Mara - kaput u boji devine dlake, a osim vunenih komada u toj boji, kreativni direktor Ian Griffiths kreirao je i balonere od prozirnih tkanina te one ukrašene delikatnim floralnim printom na prljavo bijeloj pozadini. Osim svijetlih komada, među kojima je dominirala boja lavande, manekenke su prošetale i u hlačama na crtu, pencil suknjama, predimenzioniranim sakoima i pamučnim majicama u crnoj boji. Jednostavne i klasične komade talijanske modne marke obožavaju vjerne klijentice iz poslovnog svijeta, a ovog puta komade za sebe pronaći će i milenijalke. Naime, kreativni direktor pojedine je komade oplemenio vintage natpisom brenda iz 1958. godine, ususret jednom do najvećih trendova nadolazeće sezone - logomaniji.

Fendi

MFW-FENDI Runway - Milan Fashion Week Spring/Summer 2018
MFW-  Models Kendall Jenenr, Gigi Hadid, Bella Hadid, Kaia Gerber the Runway to Moschino
<P>
Pictured: Bella Hadid
<B>Ref: SPL1585260  220917  </B><BR/>
Picture by:  / Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
/ Splash News

Kreativna direktorica Silvia Venturini Fendi i njezini suradnici fokusirali su se na ramena, koja su naglašena, a ništa lošije nije prošao ni struk. Ženstvenu siluetu u sakoima i suknjama A-kroja, ili pak, kaputima oplemenili su prorezima, prugastim i cvjetnim uzorkom te slojevima transparentne tkanine. No, majstori u radionici talijanske modne marke vješti su u radu s krznom i kožom pa je jedan od najljepših komada bio zeleni kožnati kaput s cvjetićima koji, umjesto da su šivani, stavljeni su na tkaninu toplinskim procesom. Logomanija zavladala je i Fendi komadima pa su se manekenke prošetale u bundicama i krznenim bombericama prekrivenima slovima FF.

Prada

Prada Milan Fashion Week Spring Summer 2018 Milan September 2017, Image: 350140534, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView
Profimedia, FirstView

"Može se reći da je kolekcija bila 'posuđena iz muškog ormara' ali ja to ne bi tako rekla. Kad god muškarci žele opisati snažnu ženu, to kažu." nakon prikazane revije za proljeće/ljeto 2018. godine izjavila je dizajnerica Miuccia Prada. Njezine heroine hodale su u odjeći inspiriranom superjunacima iz stripova i krojevima 60-ih godina prošlog stoljeća, a svi komadi najprije su bili bijele tkanine - dizajnerica ih je potom ukrašavala ružičastim brokatom, životinjskim uzorcima, zakovicama, gumba i motivima iz stripova. Muževnost besprijekorno krojenih kaputa s ogromnim reverima, predimenzioniranih jakni i plastičnih kabanica ublažavali su ženstveni komadi - uske hlače do gležnja, pufaste suknje i babydoll haljine.

Linker
17. travanj 2024 23:52