Getty Images/iStockphoto
Plijenite pozornost!

Sunčane naočale nisu samo za plažu: Top jesenski modeli idealan su modni detalj, ali i zaštita

Kako je sunce najbliže vidnom polju u jesen i zimu, sunčane naočale trebali bismo nositi i za hladnijih mjeseci. Talijanska modna kuća DeRigo nudi trendi modele koji se odlično uklapaju u svaki stil.

Kraći dani i svježije vrijeme mogu nas ponekad uspavati u lažni osjećaj sigurnosti kada je riječ o našim očima. Kada je u pitanju jesen i hladnija jutra, nema ničeg inspirativnijeg nego, ispijajući svoju prvu jutarnju kavu, spariti lijepo i toplo pletivo, dugi i meki kaput, ovosezonske must have čizme te dodati svoj najdraži oversize model sunčanih naočala. Takvom svojom pojavom ostavit ćete snažan dojam na druge i plijeniti pozornost od samog jutra. Zagarantirano!

Mnogi misle kako sunčane naočale pripadaju samo suncu i plaži, ali zdrav razum i praksa onih koji znaju, doista kaže drugačije. Dizajnirane su da bi štitile vaše oči gotovo tijekom cijele godine.

Ali zašto ih je važno nositi tijekom jeseni i zime? Tijekom hladnijih mjeseci u godini sunce podjednako utječe na vaše oči. Vjerojatno ste čuli već stotinu puta kako je sunce najbliže vidnom polju u jeseni i zimi, a štetne UVA i UVB zrake mogu duboko prodrijeti u vašu kožu i do njezinih najdebljih slojeva, čak i po oblačnom i hladnom danu. Te zrake i zimi utječu na vaše oči i kožu oko njih.

Modni detalj, ali i zaštita

Promo
Među modelima iz kolekcije brendova Police, Carolina Herrera, Furla i Fila sigurno ćete naći neke po svom ukusu.

Ne zaboravite kako ste uvijek pod utjecajem sunca, bilo sunčano ili oblačno. Zaštita kože oko očiju je preporučljiva jer se 10 posto svih karcinoma kože događa baš oko očiju. Iako samo ljeti koristimo losion za sunčanje i sunčane naočale, imajte na umu kako sunce i tijekom ostalih mjeseci podjednako utječe na rak oko očiju. Dakle, valja se propisno zaštiti sunčanim naočalama jer su one itekako ključne za vaše zdravlje.

Ove jeseni koristite vaš omiljeni okvir te ispravne i kvalitetne leće koje mogu potrajati cijeli život, ili možda dva. Budite izvanredni i odgovorni prema sebi, ne samo kako biste zaštitili svoje zdravlje, već izgledali fantastično i cool. Iz kreativne radionice talijanske modne kuće DeRigo, ove jeseni vam predlažemo top modele iz kolekcije brendova Police, Carolina Herrera, Furla i Fila.

Čitajte i:

Sva lica trapera u izvedbi Katie Holmes: Uz jednostavne komade u trenu postiže šik look

Što želimo u ormaru ove jeseni? Ovih pet praktičnih i svestranih komada uz koje su dodaci suvišni

Crvena boja za moćne i odvažne jesenske lookove: Nosite je s pepita uzorkom ili ljubičastim detaljima

Linker
18. travanj 2024 12:00