Šarmantno i odvažno

U novom outfitu povodom Dana žena: Slavna dizajnerica kreirala posebno odijelo

Pariški je Tjedan mode obilježio omiljeni animirani lik koji je prošetao pistom tijekom revije Stelle McCartney.

Povodom međunarodnog Dana žena i tridesete godišnjice Disneylanda u Parizu, britanska dizajnerica Stella McCartney po prvi je puta rekreirala outfit lika Minnie Mouse koji je premijerno prikazan u sklopu revije njezine modne kuće na Tjednu mode u Parizu.

"Ona jedan od najpoznatijih likova na svijetu, a nevjerojatno je koliko se svi razvesele kada je vide pa smo zaključili da je Minnie u izrazito pozitivnoj poziciji za reprezentaciju žena", objasnila je Stella za Vogue.

Kako bi podržala ideju ženske moći, McCartney je omiljenom liku skrojila plavo odijelo, i to pomoću održivih materijala. Ovaj novi look Minne Mouse uključuje sako, hlače i mašnu na glavi u plavoj boji i s printom crnih točki, a riječ je o printu na kojemu brend radi dugi niz godina.

“Mislim da je to prekrasna igra o Minnie u svijetu mode koji ova animirana protagonistica ima u malom prstu", komentirala je dizajnerica.

Minnie je bila glavna gošća modne revije Stelle McCartney, a doživjela je i ovacije publike, a dizajnerica je kazala:

"Ovo je savršen način da ilustriramo koliko daleko kao žene moramo ići. To utječe na sve nas, ako nemamo jednaka prava za žene, ako ih ne slavimo, svi ćemo biti pogođeni na negativan način".

image

Minnie je zasjala u plavom odijelu.

ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Modna kuća Valentino odvažila se na još jedan iskorak i privukla pozornost

Osim outfita kultnog lika iz stripa i animiranih filmova, dizajnerica je kreirala i liniju Stella McCartney X Minnie Mouse majice od mekog i prozračnog organskog pamuka. Riječ je o jednostavnim majicama kratkih rukava s printom Minnie u njezinom novom odijelu.

"Kao dizajnerica koja slavi i podsjeća ženska prava, sjajno mi je što mogu kreirati prvo odijelo za Minnie Mouse. Bilo mi je divno raditi na ovom projektu i doista sam ponosna", kazala je McCartney.

Linker
15. travanj 2024 20:07