Muška moda u Milanu

U sumornom tjednu mode među brojnim online revijama D&G napravili spektakl: Machine Gun Kelly savršeno se uklopio

I dok se neki modni divovi drže skromnih online evenata, kraljevi dekadencije Dolce & Gabbana napravili su pravi show. Za to je zaslužan i nastup Machine Gun Kellyja.

Malo tko se nadao da će pandemija remetiti život kakvog smo poznavali i dvije godine nakon njenog izbijanja, no tu smo gdje smo i svaki aspekt i biznis mora joj se prilagoditi. Isto je i u svijetu visoke mode, iako je ovog petka započeo Muški tjedan mode u Milanu, situacija nije nimalo bajna, pogotovo u svjetlu najnovijeg vala koronavirusa.

image

Dolce & Gabbana održali su reviju u Milanu.

DOLCE & GABBANA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Tako je Armani otkazao svoju reviju, no Fendi, Dolce & Gabbana i Prada ipak su odlučili prikazati revije uživo na Milanskom muškom tjednu mode.

Iako se većina nas nadala da će se do 2022. situacija potpuno primiriti, tu nas je dočekala neka nova stvarnost, u Milanu to zovu “phygital” program. Tvorenica nastala od spajanja riječi: 'physical' i 'digital', odnosno i fizički i digitalno, možda najbolje pokazuje kako je u ovom trenu sve dopušteno i sve moguće.

image

D&G predstavili su mušku kolekciju za jesen/zimu 2022./23.

DOLCE & GABBANA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Neki dizajneri odlučili su predstaviti svoje kolekcije na revijama - fizički, a druge su se potpuno preselile u digitalni svijet. Veliki Giorgio Armani prošlog je tjedna odlučio otkazati svoje revije i u Milanu i u Parizu, ta je odluka imala turoban odjek u modnom svijetu.

No da ipak nije sve tako crno, dokazuje 16 modnih brendova, među kojima su i neka od najvećih imena, koji su odlučili održati revije uživo bez obzira na sve. Posjetitelji revije gledaju s obaveznim FFP2 maskama na licu, a moraju imati i dokaz o cijepljenju. Neki drugi nisu željeli riskirati, statistika kaže da je 18 brendova odlučilo sve revije i evente za sada držati u digitalnim sferama.

Čitajte i: Glamurozni rokeri iz Rima! Otkrivamo u čemu leži tajna neodoljivo seksipilnih pobjednika Eurosonga

D&G priredili spektakl

image

Sjajni materijali, šarenilo i oversized komadi dominiraju kolekcijom.

DOLCE & GABBANA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

I dok se neki modni divovi drže skromnih online evenata, kraljevi dekadencije Dolce & Gabbana napravili su pravi show. Za to je zaslužan i nastup Machine Gun Kellyja koji je u Milano stigao sa svojom svježe zaručenom Megan Fox.

image

Inspiraciju je dizajnerski duo crpio iz ukusa generacije 'Z'.

DOLCE & GABBANA VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Osebujni glazbenik savršeno se uklopio u šarenu i sjajnu kolekciju D&G za jesen/zimu 2022. Dizajnerski duo za tu sezonu inspiraciju je potražio direktno od generacije 'Z' - njihovim prenaglašenim stilom prezentacije. Kolekcija je prepuna oversized pulovera i majica s kapuljačama, odijelima u koja su utkani gliter, zlato i srebro, a nisu izostavili ni printeve u obliku grafita.

Pogledajte video
Linker
18. travanj 2024 01:39