Moschino Spring/Summer 2020
 Getty Images
moda bez granica

Umjetnost na modnoj pisti: Moschino je u Milanu priredio show posvećen Picassu

Kada je Jeremy Scott u pitanju, preuveličavanje se podrazumijeva. Moschino kolekcija za proljeće/ljeto 2020. godine predstavljena je na Tjednu mode u Milanu i posvećena je španjolskom umjetniku Pablu Picassu. Još jednom je dizajner pokazao odvažnost i predstavio jedinstvenu kolekciju.

Moschino revija prošla je u znaku boja, šarenila, apstraktne umjetnosti i slavljenja djela Pabla Picassa. Kreativni direktor ove modne kuće, Jeremy Scott vodio se premisom da muze inspiriraju umjetnike, a umjetnici inspiriraju svijet, što je pokazao na modnoj pisti.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 19: A model, fashion detail, walks the runway at the Moschino show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 19, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Pietro D'Aprano/Getty Images)
Getty Images

Modeli među kojima su se našle Irina Shayk, Bella i Gigi Hadid i Kaia Gerber nosile su neobične kreacije i umjetnička djela u modnom obliku te su dizajneru poslužile kao umjetnička platna. Kaia Gerber je tako bila "Djevojka s mandolinom", a Bella Hadid je utjelovila fiktivnog lika Harlekina. Kao posveta španjolskom umjetniku, modeli su nosili i suvremene, u Moschino stilu odore matadora te haljine inspirirane španjolskom tradicijom. U backstageu dizajner je kazao kako su sve kreacije ručno oslikane u studiju prije nego što su digitalizirane.

MILAN, ITALY - SEPTEMBER 19: A model, bag detail, walks the runway at the Moschino show during the Milan Fashion Week Spring/Summer 2020 on September 19, 2019 in Milan, Italy. (Photo by Pietro D'Aprano/Getty Images)
Getty Images

Modni dodaci nisu ostali u drugom planu pa su se isticale zanimljive torbice u obliku palete za boje ili okvira za slike te su bile oslikane i pune boja i uzoraka. Scottova revija svakako je jedna od onih koja se neće brzo zaboraviti, zanimljive lookove donosimo u galeriji.

Linker
07. travanj 2024 17:33