François Goizé za Vogue France
Princeza Deena Abdulaziz,

Urednica arapskog Voguea nosi sarajevski brend Kaftan Studio

U organizaciji Vogue magazina i Vanity Faira održana je završna gala večera ovogodišnjeg Paris Fashion Weeka na kojoj su prisustvovala najvažnija imena svjetske modne industrije. Tim povodom urednica Vogue Arabia, princeza Deena Abdulaziz je odjenula dizajnerski komad iz nedavno objavljene kolekcije bosanskohercegovačkog Kaftan studija.

Princeza Deena poznata po svom istančanom ukusu i modnom stilu, vlasnica cijenjenog concept storea D'NA, je i lovac na talente te je među prvima u svijetu mode prepoznala i podržala dizajnerska imena kao što su Prabal Gurung, Jason Wu, Erdem, Osman, Mary Katrantzou. Sada također pomno prati i rad Kaftan studija, a za ovu svečanu priliku odabrala je zlatni model haljine iz nove proljetne kolekcije.

François Goizé za Vogue France
Pharrell Williams i Deena Abdulaziz

Svečanoj večeri su prisustvovali Pharrell Williams, Anna Dello Russo, legendarna modna novinarka Suzy Menkes, glavni i odgovorni urednici svih Vogue izdanja (US, UK, Francuska, Italija, Japan, Turska, Njemačka, itd.), modni direktor W magazina Edward Enninful i glavni urednik Stefano Tonchi, modna direktorica Style.com Yasmin Sewell, kao i glavni urednici svih globalnih Vanity Fair izdanja. Domaćin večeri je bio Jonathan Newhouse predsjednik i izvršni direktor Condé Nast International.

François Goizé za Vogue France
Deena Abdulaziz

Kaftan studio je još jednom potvrdio da vrijedan rad i kvalitetan dizajn ne poznaju granice. Zahvaljujući talentiranim sestrama Nermini Hodžić i Emini Hodžić Adilović svijetom se širi glas o kvalitetnom dizajnu s ovih prostora.

François Goizé za Vogue France
Deena Abdulaziz, Mary Katrantzou i Elisabeth von Thurn

Linker
16. travanj 2024 18:00