Dizajnerica Donatella Versace
 REUTERS
POTVRĐENO JE

Velika promjena na modnoj sceni: Versace prodan za više od dvije milijarde dolara

Nije trebalo dugo da šuškanja o velikoj modnoj prekretnici budu potvrđena: samo dan nakon što su krenule glasine da će Michael Kors Holdings Limited kupiti modnu kuću Versace te vijesti su i službeno potvrđene.

Talijanska modna kuća koju je 1978. godine osnovao preminuli Gianni Versace i koju od njegove smrti vodi njegova sestra Donatella prodana je za 2,12 milijardi dolara. Michael Kors će s pripajanjem novog brenda biti preimenovan u Capri Holdings Limited.

- Ovo je jako uzbudljiv trenutak za Versace. Prošlo je više od 20 godina otkako sam preuzela modnu kuću s bratom Santom i kćeri Allegrom. Ponosna sam što je Versace i dalje snažan u modnom svijetu i modernoj kulturi. Versace nije samo simbol kultnog i nepogrešivog stila, već i uključivosti i prihvaćanja različitosti te potiče ljude da se izraze. Santo, Allegra i ja smatramo da će ovim korakom Versace doseći svoj puni potencijal – stoji u izjavi Donatelle Versace.

Fashion designer Donatella Versace acknowledges the audience at the Versace show during Milan Fashion Week Spring 2019 in Milan, Italy, September 21, 2018. REUTERS/Stefano Rellandini
REUTERS
Dizajnerica Donatella Versace

Obitelj Versace zadržat će svoju ulogu u modnoj kući i Donatella će i dalje biti na dizajnerskoj poziciji, što je potvrdio i izvršni direktor nove kompanije Capri Holdings Limited.

- Donatellin kultni stil nalazi se u srcu brenda Versace pa će ona nastaviti voditi kreativu modne kuće – izjavio je izvršni direktor grupe u čijem je vlasništu i brend Jimmy Choo koji su kupili prošle godine za 1,2 milijarde dolara. Iako Capri Holdings Limited još nije velika konkurencija koncernima luksuznih brendova LVMH te Keringu, ali neupitno mu je cilj postati jednim od najvažnijih u svijetu mode.

FILE PHOTO: Models present creations at the Versace show during Milan Fashion Week Spring 2019 in Milan, Italy, September 21, 2018. REUTERS/Stefano Rellandini/File Photo
REUTERS
Revija modne kuće Versace održana u Milanu prije nekoliko dana

Linker
25. travanj 2024 16:14