NOVO NORMALNO

Veliki povratak Met Gale: Najglamurozniji modni događaj vraća se u veganskom izdanju, a ima i posebno pravilo za goste

U potpunosti veganska hrana, smanjen broj gostiju, dvije teme i obavezne maske obilježit će ovogodišnje izdanje Met Gale koja će se održati u dva dijela.

Pandemija je sve promijenila, a tako i Met Galu, najiščekivaniji i najglamurozniji modni događaj koji se zbog širenja koronavirusa prošle godine nije ni održao. Ove se godine vraća, ali u potpuno drugačijem izdanju u odnosu na prethodnih 25 godina.

U sklopu ovogodišnje Met Gale modna i showbizz krema ponovno će se okupiti, ali u dva navrata, s dvije teme i u potpunosti veganskom izdanju.

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Prvi dio održat će se 13. rujna otvorenjem izložbe "In America: A Lexicon of Fashion" koja će prikazati radove dizajnera koji su obilježili američku modnu povijest poput Oscara de la Rente, Diane von Furstenberg i Caroline Herrere, a drugi dio predviđen je tek 5. svibnja 2022. godine pod nazivom "In America: An Anthology of Fashion".

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Domaćini generacije Z, uključujući Timothéeja Chalameta, Billie Eilish, Naomi Osaka i Amandu Gorman uvest će u novu generaciju modnih opsesija, dok će popis gostiju biti smanjen iz epidemioloških razloga. Počasna mjesta zauzet će Tom Ford, Adam Mosseri i glavna urednica Voguea Anna Wintour.

Čitajte i: ‘Modni oscari‘ ipak će se održati: Met Gala održat će se na čak dva datuma i imat će dvije teme

U skladu s vremenima u kojima sve više raste svijest o važnosti zdrave prehrane, gosti će jesti potpuno veganski, a hranu će pripremati neki od najvećih i najpoznatijih veganskih kuhara. Deset njih doći će iz New Yorka, predstavljajući najbolje gradske restorane.

image
CRASH/IMAGESPACE/SHUTTERSTOCK

"Na popisu su i Junghyun Park iz Atomixa, izvršna kuharica Aquavita Emma Bengtsson, slastičar Le Bernardin Thomas Raquel, Fabian von Hauske iz Wildaira i Sophia Roe, koja se može pohvaliti s više od 300.000 pratitelja na Instagramu", napisao je WWD.

Čitajte i: Neuništiva Met Gala: Najluđi kostimi prkose pandemiji, obožavatelji se pokazali još luđima od zvijezda

Umjesto pripreme vlastitih specijaliteta, kuhari će raditi na zajedničkom jelovniku "ljetnog piknika".

image
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

S obzirom na pandemiju kojoj se još uvijek ne nazire kraj, svi sudionici moraju dostaviti dokaz o cijepljenju, a maske će biti neizostavne, osim kada jedu ili piju.

Unatoč smanjenom broju gostiju i epidemiološkim mjerama, očekuju se modne kombinacije zvijezda iz svijeta mode, glazbe, filma i showbizza koje ćemo pamtiti godinama!

Linker
19. travanj 2024 04:37