Getty Images
stil koji odolijeva godinama

Vječni stil Davida Bowieja i Marlene Dietrich u novoj Max Mara kolekciji

Diva starog Hollywooda i legendarni pjevač poslužili su kao inspiracija za resort kolekciju talijanskog brenda koji je njihov stil pretočio u monokromatsku liniju sastavljenu od bezvremenskih komada.

Ostali su zapamćeni po posebnom i upečatljivom stilu te po ljubavi prema dobro krojenom odijelu, bijeloj košulji, klasičnom baloneru i širokim hlačama. David Bowie i Marlene Dietrich bili su inspiracija za novu kolekciju koju je talijanska kuća Max Mara predstavila u Berlinu, u Novom muzeju.

Uz pjevača, ljubiteljica komada bez kojeg danas ne možemo - odijela, bila je holivudska glumica koja je jedna od prvih promicala slobodni duh i nosila odijela koja su tada bila rezervirana isključivo za muškarce. Max Mara vodila se obilježjima njihovog stila i obojila kolekciju neutralnim i bež bojama, uz iznimku jarko crvene i ledeno plave boje koja se uklopila s interijerom muzeja.

BERLIN, GERMANY - JUNE 03: A model walks the runway during the Max Mara Resort 2020 Fashion Show at Neues Museum on June 3, 2019 in Berlin, Germany. (Photo by Zacharie Scheurer/Getty Images)
Getty Images
Max Mara Resort 2020.

"Neobično je, ali ako stavite njihove fotografije jednu uz drugu, imate dojam da je riječ o istoj osobi", komentirao je Ian Griffiths, kreativni direktor modne kuće koji je uspješno spojio obilježja stila Bowieja i Marlene, a istovremeno je zadržao prepoznatljivi stil Max Mare koja njeguje klasičnu i bezvremensku profinjenost.

Svilene bluze, tanke dolčevite i krojena odijela spajaju se sa njihovim popularnim "teddy" kaputom ili balonerom, a sve nove komade iz kolekcije pogledajte u galeriji.

Linker
12. travanj 2024 01:29