Ima dobar ukus

Zaboravite Jill Biden i Lady Gagu! Medvjedić JJ nova je modna ikona i genijalno nosi lookove poznatih dama

Modno osviješteni plišanac projekt je američkog umjetnika koji ga je stvorio sasvim slučajno i to kao božićni poklon svom dečku.

U moru svakakvih profila na Instagramu, uvijek nas veseli kada naiđemo na kreativce koji svojim genijalnim idejama osvajaju svijet i društvene mreže. Po modnim kuloarima već se nekoliko mjeseci priča o stanovitom medvjediću poznatom pod imenom JJ, the Teddy Bear koji se voli dobro "odijevati".

Na njegovom Instagram profilu mogu se vidjeti razni lookovi - od kreacija s modnih pista pa sve do outfita dama na nedavnoj inauguraciji predsjednika Joea Bidena.

Čitajte i: Kraj jedne (i modne) ere: Nakon luksuza i raskoši Melanije Trump, Jill Biden uvodi nova pravila

Slučajna ideja

Iza modno osviještenog medvjeda stoji Sam Crosby, multidisciplinarni umjetnik sa sjedištem u New Orleansu. Crosby, koji se bavi crtanjem i slikanjem, JJ-ja je počeo odijevati u sklopu osobnog projekta prije otprilike dvije godine.

"JJ je zapravo medvjedić mog dečka. Ima ga od rođenja. Sad je pomalo istrošen i izgubio je dosta punjenja", rekao je Crosby za Vogue. Ideja da ga odjene sinula mu je 2018. dok je radio na poklonu za svog dečka.

Čitajte i: Inauguracijski nastupi: Lady Gaga oduševila svijet, a Jennifer Lopez iznenadila i odala počast svojim korijenima

"Prije dvije godine za Božić imali smo samo 10 do 15 dolara na raspolaganju za međusobno darivanje, pa sam napravio kalendar s 12 izdanja na JJ", kaže umjetnik.

Neki od lookova koji je JJ nosio u tom prvom kalendaru crpili su inspiraciju iz modnih kolekcija za proljeće 2019. - od sablasne estetike Ricka Owensa do romantičnih haljina Simone Rocha.

Od tog projekta, Crosby je pretvorio JJ-ja u pravu modnu ikonu i otvorio mu Instagram profil.

Medvjedića tako sada "oblači" u kreacije napravljene od papira koje izgledaju kao da su ispale iz crtića, ali isto tako djeluju vrlo realistično - baš kao prave kreacije. Što se tiče dizajnera koji ga inspiriraju, Crosby kaže da prati i one najveće, ali i one u nastajanju. "Pokušavam samo jednom napraviti cjelovit izgled dizajnera i onda prijeći na neke koje nisam još 'nacrtao'", objasnio je umjetnik.

Po uzoru na inauguracijske dame

Jedan od najvažnijih svjetskih događaja posljednjih dana, o kojem se još priča, jest inauguracija Joea Bidena, a najviše pozornosti na njoj privlačile su njegova supruga, prva dama Jill Biden, potpredsjednica SAD-a Kamala Harris, glazbenica Lady Gaga koja je otpjevala himnu, ali i Ella Emhoff, Kamalina pokćerka.

Čitajte i: Monokromatske kreacije i odabir boja dama na inauguraciji šalju snažćne političke poruke

Medvjedić JJ odmah se prihvatio posla i odjenuo omiljene kreacije inspirirane lookovima slavnih dama. Tako po uzoru na Lady Gagu nosi haljinu modne kuće Schiaparelli, upečatljiv plavi kaput brenda Markarian koji je nosila Jill Biden, ljubičasti kaput s potpisom Christophera Johnrogersa viđen na Kamali Harris te Miu Miu kaput koji je nosila Ella Emhoff.

Čitajte i: Moćnim outfitom privukla poglede: Tko je pokćerka Kamale Harris o čijem kaputu svi govore?

Što se tiče konačnog izgleda, JJ cijeni pristup "više je više". "JJ voli dodatke poput sunčanih naočala ili šešira. Jednostavno bolje izgleda kada nabaci kompletan look, a ne samo odjeću", zaključio je Crosby. Moramo priznati, medvjedić ima jako dobar ukus!

Kalendar s lookovima medvjedića JJ-ja i kartice koje mogu poslužiti kao razglednice ili čestitke, mogu se kupiti na službenoj stranici umjetnika.

Linker
18. travanj 2024 20:55